Economic

(foto) Circa 17 tone de mere moldovenești au ajuns să fie vândute în Dubai!

Pinterest LinkedIn Tumblr

După 24 de zile de călătorie pe mare, circa 17 tone de mere moldovenești, produse în livezile Grupului de producători Fresh Time, au ajuns în stare perfectă în Dubai.

Calitatea merelor a fost confirmată de expertul Proiectului USAID/APM care a verificat lotul de mere, precizând că acestea erau la fel de ferme, suculente și gustoase ca în momentul recoltării.

Potrivit celor de la Proiectul Agricultura Performantă în Moldova, calitatea lor se datorează tehnologiilor avansate de producere aplicate și de post-recoltă (sortare, păstrare, ambalare).

Experiența de livrare a merelor Fresh Time pe cale maritimă pe piața Orientului Mijlociu este extrem de relevantă pentru dezvoltarea unui model eficient de export a fructelor moldovenești pe această piața.

Proiectul USAID/APM a monitorizat fiecare etapă, inclusiv cu ajutorul unor echipamente de înregistrare a temperaturii și umidității aerului, instalate în container, care au înregistrat temperatura fructelor pe perioada transportării de la exportator la beneficiar.

Consumatorii din Orientul Mijlociu sunt în așteptarea de noi loturi de fructe din Republica Moldova.

Amintim că, în urmă cu câteva zile, în rândul utilizatorilor din Republica Moldova a fost populară o imagine lansată de un grup de simpatizanți al partidelor de opoziție PAS și PPDA, precum că merele moldovenești stau pe marginea drumului și nu pot fi realizate. Știrea falsă a fost preluată de către postul de televiziune TV8, inclusiv Natalia Morari și deputata Maria Ciobanu. Mai târziu, agricultorul a cărui roadă a fost fotografiată a spus că nici nu știa că au devenit merele sale vedete, spunând că merele au fost vândute la scurt timp.


loading...

Comments are closed.