Alte știri

FOTO // Cum ar putea arăta Piața Centrală peste doi ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Proiectul Conceptului de modernizare a Î.M. „Piața Centrală” a fost definitivat și este inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău din 11 august, pentru aprobare.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Documentul a fost elaborat de un Grup de lucru, format din reprezentanți ai executivului și consilieri municipali, creat prin decizia CMC nr. 6/4 din 19 mai 2020.

Luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, primarul general, Ion Ceban, și-a exprimat speranța că aleșii locali vor susține aprobarea Conceptului de modernizare a Î.M. Piața Centrală, un proiect important pentru municipalitate, care trebuie să corespundă conceptului arhitectural și de infrastructură al capitalei.

„Ne propunem ca piața să fie modernizată în maximum 2 ani, astfel ca în centrul orașului să avem o zonă de comerț modernă, ce va genera profit și va corespunde tuturor normelor sanitare. Astfel, mizez pe susținerea consilierilor municipali”, a menționat edilul.

Conceptul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală” propune o abordare complexă de îmbunătățire a infrastructurii zonei de comerț, inclusiv pentru facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, crearea condițiilor decente de muncă pentru comercianți, asigurarea condițiilor sanitare, antiepidemiologice și antiincendiare corespunzătoare pentru toți vizitatorii pieței, pentru personalul angajat și comercianți. De asemenea, se prevăd soluții pentru redarea unui aspect exterior plăcut teritoriului din centrul istoric al capitalei, precum și modernizarea serviciilor acordate populației.

Astfel, potrivit documentului, modernizarea Pieței Centrale include lucrări ce vor fi realizate etapizat, pe următoarele sectoare: fructe legume, sectorul angro și cel meșteșugăresc. De asemenea, urmează a fi renovate gheretele din blocuri (acoperișuri, frontoane etc., amenajate blocuri sanitare WC de tip gherete în toate sectoarele pieței, amenajat punctul medical, construcția pavilionului „Pește” în sectorul de rădăcinoase, modernizarea bazei tehnico-materiale în procesele de gospodărire etc.

În contextul modernizării pieței se prevede amenajarea parcărilor pentru vizitatori, în adiacentul spațiului de comerț (pe străzile Tighina şi Armenească); reamenajarea Pieței avicole din str. Cărbunari, 9; elaborarea unei platforme online (magazin online, sistem universal de evidență).

Citește și: FOTO // Cum vor arăta străzile Bănulescu – Bodoni și Pușkin după reabilitarea trotuarelor

loading...

Comments are closed.