Politic

FOTO // Deputatul Marina Tauber a avut o întrevedere cu oficialii europeni veniți la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

În data de 11 aprilie 2022, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a avut o întrevedere, în numele fracțiunii parlamentare, cu Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei pentru afaceri externe pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE, în cadrul Parlamentului European.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Părțile au făcut o trecere în revistă a evenimentelor social-politice, din ultima perioadă și au făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică internă, în contextul noilor provocări din regiune și din lume. Reprezentantul fracțiunii Partidului „ȘOR” și-a exprimat deschiderea pentru un astfel de dialog, precum și gratitudinea pentru oportunitatea de a avea această comunicare.

În contextul în care cea mai recentă întâlnire dintre fracțiunea Partidului „ȘOR” și înaltul oficial european a avut loc în luna octombrie a anului trecut, Marina Tauber i-a prezentat pe scurt evenimentele petrecute în ultima jumătate de an, din perspectiva opoziției, precum și despre provocările pentru formațiunea sa în raport cu actuala guvernare. Una dintre temele abordate a fost legată de alegerile locale din Bălți, de la finele anului trecut, când candidatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost exclusă din cursa electorală, pe ultima sută de metri, după ce a câștigat detașat primul tur de scrutin.

De asemenea, deputatul moldovean s-a referit și la relația tensionată dintre putere și opoziție și i-a atras atenția oficialului de la Bruxelles asupra faptului că, în majoritatea absolută a cazurilor, majoritatea parlamentară refuză ostentativ să includă pe agendă proiectele și inițiativele legislative elaborate de fracțiunea Partidului „ȘOR”.

Părțile au discutat și despre situația social-economică precară, pe fundalul mai multor crize care se produc concomitent, inclusiv criza în sănătate, cea energetică, precum și amenințările de securitate, în contextul confruntărilor armate din Ucraina. Atât Dragoș Tudorache, cât și Marina Tauber, au fost de acord că, în această situație, este indicat ca puterea și opoziția să dea dovadă de o atitudine constructivă și să-și consolideze eforturile, pentru a putea face față mai ușor provocărilor.

La final, părțile și-am manifestat disponibilitatea de a continua comunicarea, pentru a dezvolta relațiile de cooperare între Republica Moldova și Uniunea Europeană și în interesul cetățenilor moldoveni.

loading...

Comments are closed.