Politică

(Foto) Deputatul PAS Oazu Nantoi a depus flori la un monument de la Kremlin, alături de Zinaida Greceanîi

Pinterest LinkedIn Tumblr

O delegația a Parlamentului Republicii Moldova, în frunte cu speakerul Zinaida Greceanîi, a plecat într-o vizită de lucru la Moscova. Doamna Greceanîi este însoțită de către deputații din blocul ACUM, Alexandru Slusari și Oazu Nantoi, și de către Ion Ceban din PSRM. Politicienii moldoveni au depus astăzi flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din Grădinile Alexandrov, lângă zidul Kremlinului.

Deși PAS și Platforma DA, care formează blocul ACUM, se declară partide pro-europene, vedem că aceștia promovează tot mai deschis o politică pro-rusă, alături de socialiștii lui Dodon. Pe de o parte premierul Maia Sandu s-a întâlnit luni la Chișinău cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, pe de altă parte Andrei Năstase a votat la APCE în favoarea revenirii Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei – vot criticat dur de Ucraina.

Amintim că înainte de a veni la putere, analistul politic actual deputat PAS Oazu Nantoi se declara unul din cei mai aprigi critici ai ocupației rusești din Transnistria. Odată chiar a apărut la televiziunea națională cu o cagulă pe cap și un automat Kalașnikov în mâni și a criticat războaiele duse armata rusă în țările vecine, iar astăzi îl vedem pe același Nantoi cum se închină la un monument de la Moscova (foto mai sus, video mai jos).

loading...

Comments are closed.