(foto) Drumuri bune pentru sudul țării: Mai multe sate sunt conectate la rețeaua de drumuri naționale!

pdm plahotniuc, Drumuri bune pentru sudul țării, Mai multe sate sunt conectate la rețeaua de drumuri naționale, deputat elena bacalu cahul, partidul democrat din moldova, pavel filip guvern chisinau, 

În sudul ţării este în plină desfăşurare un proiect de dezvoltare a infrastructurii de afaceri prin conectarea a câteva localităţi din regiune la reţeaua de drumuri naţionale, transmite MOLDPRES.

Proiectul a demarat în toamna anului 2017, iar până în prezent în cadrul acestuia au fost construiți 3,1 km de drum între localitățile Hârtop și Mereni. De asemenea, a fost reabilitată o porțiune de 2,02 km de drum din coridorul 20-RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop-R3.

Actualmente, antreprenorul, desemnat prin licitaţie, execută lucrări de construcție și amenajare a trotuarului pe ambele părți ale drumului şi a intrărilor în curți.  “Ulterior se va proceda la construcția îmbrăcămintei asfaltice de uzură, pe o lungime de 4 km, în intravilan și a îmbrăcămintei asfaltice, pe o lungime de 1,5 km, în extravilanul localității. La final se vor monta indicatoare şi va fi amenajat gazonul”, indică surse de la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR SUD).

Proiectul “Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20-RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop  la rețeaua de drumuri naționale” se estimează la circa 38 milioane de lei şi este  implementat de ADR Sud din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Programul urmează să fie finalizat în anul curent.

Prin decizia Consiliului Național pentru Coordonarea Dezvoltării Regionale, pentru finalizarea acestui proiect din FNDR au fost alocați peste 17 milioane de lei.

“Acesta este un proiect investițional care își propune asigurarea unei conexiuni durabile între localitățile cu potențial economic avansat din Regiunea de Dezvoltare Sud. Astfel, se va contribui la dezvoltarea economică a acestor localități, fapt ce va avea un impact pozitiv asupra fluxurilor de investiţii în regiune”, susţin  responsabili de la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud.

Total
0
Shares
Total
0
Share