FOTO // Echipa lui Ilan Șor a demarat lucrările de modernizare a grădiniței „Albinuța” din Orhei

Grădinița „Albinuța” din cartierul Slobozia Doamnei, din municipiul Orhei, trece printr-o transformare majoră. Instituția preșcolară a fost dată în exploatare acum 42 de ani. În tot acest timp, doar unul dintre cele patru blocuri ale clădirii a fost renovat. Acum, datorită eforturilor echipei lui Ilan Șor, au început lucrări majore de reparație în grădiniță. Aceasta este cea de-a cincea instituție care va fi renovată în cadrul strategiei de modernizare a instituțiilor de învățământ.

„Proiectul de modernizare a grădinițelor din municipiul Orhei a început acum câțiva ani, la inițiativa lui Ilan Șor. Grădinița nr. 2 este printre primele care vor fi renovate în 2023. Printre lucrările planificate se numără înlocuirea acoperișului și renovarea fațadei. Lucrări de reparație vor fi efectuate și în interiorul clădirii. Copiii vor avea dormitoare luminoase și frumoase, camere de joacă, cu mobilier nou, confortabil, precum și băi moderne. Vor fi create condiții de lucru mai bune și pentru educatori și vor fi oferite materialele didactice necesare”, a declarat viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocari.

Proiectul de modernizare a grădiniței „Albinuța” prevede și amenajarea teritoriului adiacent, unde vor fi construite terenuri de joacă moderne, foișoare și vor fi montate bănci. Zone cu flori, arbuști ornamentali și arbori vor decora curtea grădiniței.

„Astfel de lucrări de anvergură în grădinița noastră sunt efectuate pentru prima dată. Tot mobilierul este vechi și incomod. Ce poate fi mai bine pentru copii decât să aibă condiții moderne pentru dezvoltare și dobândirea de noi cunoștințe! Mă bucur foarte mult că autorităților municipiului Orhei le pasă de copiii noștri și investesc în educația lor, în viitorul lor”, a declarat Elena Boțoroga, directoarea Grădiniței nr.2.

Lucrările de reparație vor fi finalizate la sfârșitul lunii septembrie. Între timp, preșcolarii vor merge la alte grădinițe din oraș. Părinții spun că de mulți ani și-au dorit ca grădinița să fie modernizată, iar acum abia așteaptă ca micuții să revină la grădinița „Albinuța”.

„Starea era satisfăcătoare, dar renovarea era așteptată de mult timp. Abia așteptăm să vedem rezultatul final. Alte grădinițe modernizate de autoritățile din Orhei arată fantastic, sper că și aici va fi la fel de confortabil și frumos”, a spus Tatiana Gangan.

„Sunt mulțumită de transformările din grădinița noastră. Am avut parte de renovări, dar nu a fost suficient pentru a le oferi copiilor confortul necesar. Așteptăm cu nerăbdare ca aceasta să-și deschidă ușile după renovare”, a spus Oxana Mardare.

„Nu a fost rău, dar nici bine. În grupa copiilor mei s-au făcut reparații cosmetice. Ne dorim condiții mai bune pentru cei mici. Așteptăm cu nerăbdare rezultatul final. Sunt sigură că aceste condiții confortabile vor avea un impact pozitiv asupra procesului de educație a copiilor, asupra stării lor de spirit”, a împărtășit Nadejda Tomova.

După finalizarea lucrărilor, grădinița „Albinuța” va putea găzdui 288 de copii, cu 50 mai mulți decât frecventau anterior. Această instituție preșcolară a devenit un alt exemplu strălucit al modului în care autoritățile din Orhei știu cum și rezolvă cele mai urgente probleme ale cetățenilor, demonstrează dorința lor de a face fericit viitorul tinerei generații.

Amintim că acum câteva zile, conceptul proiectului de modernizare a acestei grădinițe a fost prezentat publicului într-un promo. Lucrările de renovare se desfășoară în ritm rapid.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share