Politic

FOTO // Fostul șef de direcție din cadrul MGB-ului transnistrian, implicat în cazul răpirii lui Ilie Cazac, REȚINUT pe Aeroportul din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul șef al direcției informații din cadrul așa-zisul minister transnistrian al securității naționale, Andrei Ermolaev a fost astăzi reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău. Conform surselor deschide.md, Ermolaev a fost interogat timp de câteva ore de către polițiștii de frontieră. Contactați de către deschide.md, reprezentanții SIS au infirmat informația, iar cei de la Poliția de Frontieră au promis că vor reveni cu un răspuns.

Conform surselor citate, Ermolae a fost implicat în cazul răpirii cetățeanului Ilie Cazac în 2010.

Acesta venea de la Moscova și se îndrepta spre Tiraspol. Pe aeroport acesta a fost reținut și interogat. Peste câteva ore Ermolaev a fost eliberat și și-a continuat drumul.

Amintim că Ilie Cazac a fost răpit de miliția transnistreană în 2010. Atunci, în vârstă de 25 de ani, Ilie Cazac era angajat în cadrul Inspectoratului Fiscal din municipiul Tighina. Pe 19 martie 2010, el a fost reținut la Varnița, fiind acuzat de „înaltă trădare și spionaj în favoarea Republicii Moldova”.

Pe 9 februarie 2011, în urma unui „proces” închis, lipsit de drepturile elementare, precum cel la avocat sau la întrevederi cu rudele, Ilie Cazac a fost condamnat la 14 ani de închisoare. Ilie Cazac a fost eliberat pe 31 octombrie 2011, fiind „grațiat” de către liderul regiunii separatiste.

CEDO a condamnat Rusia să achite 42 de mii de euro cu titlu de prejudicii morale pentru reclamanți și patru mii de euro cu titlu de costuri și cheltuieli pentru reprezentare.

Citește și: DEMONSTRAT! Soția liderului separatist de la Tiraspol deține cetățenia României

Comments are closed.