Alte știri

FOTO // Gheorghe Cavcaliuc vine cu noi dezvăluiri referitor la contrabanda cu țigări

Pinterest LinkedIn Tumblr

După o serie de dezvăluiri, în urma cărora câțiva candidați la parlamentare s-au retras din cursă, președintele partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, vine cu noi acuzații.  Cavcaliuc vine cu noi detalii despre cazul deputatului PAS care ar fi implicat în contrabandă cu țigări. 

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Asta după ce Serviciul Vamal din Republica Moldova a comentat că nu are suficiente informații și probe care ar putea confirma cele spuse de Cavcaliuc.

Amintim că este vorba despre faptul că un fost deputat care s-a retras din cursa electorală și un complice al acestuia din Guvern, ar fi implicați în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari. Potrivit lui Cavcaliuc, un camion condus de un moldovean este reținut la un terminal vamal din Iași.

„Sunt convins că societatea trebuie să cunoască adevărul! Ca un prim indiciu și un ajutor concret, voi mări o parte din poza postată anterior ca să se vadă numărul de înmatriculare al TIR-ului”, a scris Cavcaliuc într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, acest lucru îl puteau face cei de la Serviciul Vamal, dar a făcut-o el pentru ei.

„Așa o să le fie mai ușor celor din Serviciul Vamal să afle despre ce TIR cu țigări de contrabandă este vorba,” a menționat acesta în postare.

Totodată, liderul PACE  a adresat și o serie de întrebări Serviciului Vamal al Republicii Moldova și Poliției de Frontieră.

„1). La Serviciul Vamal al Moldovei de câte ori apare în evidențe că a trecut vama acest camion anul acesta? Prin ce post de graniță, ce mărfuri avea trecute pe documente.
2). Aș mai vrea să ni se spună dacă acest TIR a fost supus scanării și dacă toate trecerile au fost perfectate de aceiași echipa de vameși? Dacă da, cine sunt vameșii?
Din informațiile pe care le-am făcut deja publice vorbim de 11 transporturi ale acestui TIR în ultimele luni, dar cred că este nevoie de o confirmare oficială.
3). Către Politia de Frontieră a Moldovei.
Să prezinte informația cine se afla de fiecare dată ca șofer sau pasager a acestei mașini când a traversat frontiera de stat în anul 2021.
4). Persoanele care se aflau la traversarea în acest TIR, au traversat vreodată frontiera de stat fiind în mașină cu persoanele incluse la funcția de deputat în primii 20, din partea unui partid care ACUM se prezintă ca sfânt. Mă refer inclusiv la cei care au fost scoși recent de pe listele acestui partid.
5). Presa interesată din Republica Moldova se poate adresa la Vama din România și afla dacă a fost reținut acest TIR. Ce marfă avea pe acte, ce marfă de fapt a fost depistată în camion și care este suma aproximativă a acesteia?”, a scris liderul PACE pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Cavcaliuc, el a adresat aceste întrebări pentru a ușura munca angajaților vamali și a organelor de drept să investigheze această acțiune de contrabandă protejată de la cel mai înalt nivel.

loading...

Comments are closed.