Actual

FOTO // La Bălți distracția e în toi, iar OrheiLand-ul este blocat de polițiștii subordonați PAS-lui

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce la OrheiLand polițiștii luptă cu vizitatorii, la Bălți se pare că pandemie nu este. Într-o poză postată de un internaut de la patinoarul din Bălți, se văd mai mulți copii, dar și maturi care se distrează.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe de altă parte, toate intrările în cel mai mare parc de distracții din țară – OrheiLand au fost blocate de polițiștii subordonați PAS-lui. Asta în pofida faptului că acesta este un loc public, accesibil pentru oricine, oricând. În plus, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei nu interzice activitatea OrheiLand, în contextul noilor restricții și limitări privind situația pandemică, instituite la nivelul întregii țări.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a descris, într-un live pe pagina sa de Facebook, situația de la OrheiLand și a vorbit despre acțiunile penibile și măsurile ilogice luate de Ministerul Afacerilor Interne, dar și de celelalte autorități centrale, care au scopul de a-și bate joc de oameni.

Amintim că totul a început la data de 28 ianuarie, când mai multe echipaje ale Inspectoratului Național de Securitate Publică au mers la parcul de distracții OrheiLand pentru a informa cetățenii despre faptul că accesul în zonă este restricționat, conform deciziei Comisiei Naționale de Sănătate.

Mai multe ore, polițiștii au purtat discuții cu locuitorii orașului Orhei pentru a respecta măsurile de protecție impuse la nivel național. La scurt timp și membrii Consiliului Raional, împreună cu deputat Partidului „ȘOR” Marina Tauber și-au făcut apariția.

Marina Tauber le-a cerut explicații polițiștilor despre motivul aflării pe teritoriul OrheiLand. Tauber le-a prezentat documentul care prezintă statului său de deputat și i-a îndemnat pe oamenii legii să facă același lucru.

Tauber le-a spus oamenilor legii că fracțiunea este împotriva măsurilor impuse de CNSEP.

„Dumneavoastră puteți să faceți ce vreți, noi avem hotărârea Comisiei raionale..” a spus Tauber, iar în replică polițistul i-a spus că „această decizie este una ilegală”.

Totodată, primarul orașului a ținut să le explice oamenilor legii că rata de infectare în Orhei este mică.

„În mediu astăzi, în Republica Moldova, dacă luăm la numărul populației de cazuri infectate e 0,5%. În Orhei ca să știți e 0,26% dacă să luăm separat. (…) Dumneavoastră (n.r către polițist) puteți să-mi demonstrați că oamenii până la ora 10 nu se infectează în parcuri, iar după ora 10 se infectează?”, a menționat primarul orașului Pavel Verejan.

Sursa: Sinteza.org

loading...

Comments are closed.