Actual

FOTO // La Bălți distracția e în toi, iar OrheiLand-ul este blocat de polițiștii subordonați PAS-lui

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce la OrheiLand polițiștii luptă cu vizitatorii, la Bălți se pare că pandemie nu este. Într-o poză postată de un internaut de la patinoarul din Bălți, se văd mai mulți copii, dar și maturi care se distrează.

Pe de altă parte, toate intrările în cel mai mare parc de distracții din țară – OrheiLand au fost blocate de polițiștii subordonați PAS-lui. Asta în pofida faptului că acesta este un loc public, accesibil pentru oricine, oricând. În plus, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei nu interzice activitatea OrheiLand, în contextul noilor restricții și limitări privind situația pandemică, instituite la nivelul întregii țări.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a descris, într-un live pe pagina sa de Facebook, situația de la OrheiLand și a vorbit despre acțiunile penibile și măsurile ilogice luate de Ministerul Afacerilor Interne, dar și de celelalte autorități centrale, care au scopul de a-și bate joc de oameni.

Amintim că totul a început la data de 28 ianuarie, când mai multe echipaje ale Inspectoratului Național de Securitate Publică au mers la parcul de distracții OrheiLand pentru a informa cetățenii despre faptul că accesul în zonă este restricționat, conform deciziei Comisiei Naționale de Sănătate.

Mai multe ore, polițiștii au purtat discuții cu locuitorii orașului Orhei pentru a respecta măsurile de protecție impuse la nivel național. La scurt timp și membrii Consiliului Raional, împreună cu deputat Partidului „ȘOR” Marina Tauber și-au făcut apariția.

Marina Tauber le-a cerut explicații polițiștilor despre motivul aflării pe teritoriul OrheiLand. Tauber le-a prezentat documentul care prezintă statului său de deputat și i-a îndemnat pe oamenii legii să facă același lucru.

Tauber le-a spus oamenilor legii că fracțiunea este împotriva măsurilor impuse de CNSEP.

„Dumneavoastră puteți să faceți ce vreți, noi avem hotărârea Comisiei raionale..” a spus Tauber, iar în replică polițistul i-a spus că „această decizie este una ilegală”.

Totodată, primarul orașului a ținut să le explice oamenilor legii că rata de infectare în Orhei este mică.

„În mediu astăzi, în Republica Moldova, dacă luăm la numărul populației de cazuri infectate e 0,5%. În Orhei ca să știți e 0,26% dacă să luăm separat. (…) Dumneavoastră (n.r către polițist) puteți să-mi demonstrați că oamenii până la ora 10 nu se infectează în parcuri, iar după ora 10 se infectează?”, a menționat primarul orașului Pavel Verejan.

Sursa: Sinteza.org

loading...

Comments are closed.