FOTO // Mai multe hectare de culturi agricole și vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore

 

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului, mai multe hectare de culturi agricole, dar și vegetație uscată au fost nimicite de flăcări.

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 66 situații pentru lichidarea focarelor de ardere. Astfel, în după amiaza zilei de 25 iulie în apropierea localității Corlăteni, angajații IGSU au stins 15 hectare de miriște.

Tot în raionul Rîșcani, în satul Pîrjota, pompierii au fost alertați pentru lichidarea unui incendiu izbucnit pe un teren agricol. La fața locului au fost îndreptate două echipaje de salvatori, care au stins 50 ha de vegetație uscată. Un alt caz a fost înregistrat în satul Humulești din municipiul Chișinău.

Aici, angajații IGSU au intervenit pentru a stinge flăcările, care au cuprins un lan de grâu și miriște. În urma incendiului au fost afectate 3 hectare de grâu și 3 hectare de miriște. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Purcari, raionul Ștefan Vodă.

Aici, echipele de pompierii au fost solicitate pentru lichidarea unui incendiu de vegetație. Astfel, datorită intervenției operative a angajaților IGSU, focul nu a obținut răspândire către pădurea din apropiere. În urma incendiului a ars 50 hectare de vegetație uscată.

Mai mult, salvatorii și pompierii au intervenit pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins un teren cu miriște cu suprafața de 30 hectare în satul Dezghingea, raionul Comrat.

În acest context, IGSU îndeamnă cetățenii să evite utilizarea focului deschis în preajma lanurilor și spațiilor forestiere, în vederea prevenirii incendiilor de vegetație și a culturilor agricole în perioada secerișului. Totodată, oamenii sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor, mai ales, în perioada caniculară și în condiții de umiditate redusă. De asemenea angajații sectorului agricol sunt îndemnați să nu alimenteze tehnica cu carburanți și lubrifianți pe teritoriul terenurilor agricole, ci doar în locuri special amenajate. Mai mult, salvatorii vin cu recomandări către maturi, care au în grijă copii, să-i monitorizeze strict, pentru a nu le permite jocul cu focul în spațiile deschise și în apropierea sectorului locativ. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share