Politic

(foto) Maia Sandu alături de Dodon, Pavel Filip împreună cu Traian Băsescu. Cum s-au afișat liderii politici de Ziua Independenței

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, Republica Moldoca marchează 28 de ani de independență. Cu acest prilej, liderii politici de la Chișinău s-au afișat în public la diverse acțiuni festive. În timp ce Maia Sandu a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare împreună cu Igor Dodon, Pavel Filip a avut o discuție politică cu Traian Băsescu la București.

„Un vechi și bun prieten al țării noastre: Traian Băsescu, cu care am vorbit cu emoție și sinceritate despre momentul politic din Republica Moldova. Înțelegem ambii foarte bine pericolul care s-a abătut asupra Republicii Moldova, prin complicitatea forțelor ”convențional” pro-europene. S-a pus ”batista pe țambalul” integrării europene și apropierii de România, iar Moldova intră într-o zonă gri pe mult timp. E necesar suportul partenerilor și prietenilor noștri pentru ca guvernanții să deschidă ochii și să vadă încotro duc țara”, a transmis fostul premier Pavel Filip.

Pe de altă parte, actualul premier Maia Sandu a spus: „Cred că fiecare dintre noi s-a întrebat astăzi cât de independenți suntem și ce înseamnă independența pentru fiecare dintre noi. Republica Moldova are o independență fragilă și nu mă tem să o spun. Dar asta nu mă împiedică să cred în noi, să cred că depinde de noi dacă vom deveni sau nu cu adevărat independenți într-o zi”.

Amintim că mai mulți intelectuali de la Chișinău, inclusiv deputatul Octavian Țîcu, trag alarma că continaurea alianței blocului ACUM cu PSRM depărtează tot mai mult Moldova de Europa și o apropie de Rusia.

sursa: Mercury Detox 

loading...

Comments are closed.