(Foto) Medaliații moldoveni la Campionatul European de lupte au fost felicitați de Monica Babuc

Medaliații la Campionatul European de lupte au fost felicitați de Monica Babuc, Anastasia Nichita și Artiom Deleanu, pdm cultura, partidul democrat din moldova 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc i-a felicitat pe recenta campioană europeană la lupte U-23, Anastasia Nichita, și pe medaliatul cu bronz în cadrul aceleiași competiții, Artiom Deleanu.

Oficialul i-a felicitat pe sportivi, pe antrenorii Tudor Cârlan și Mihail Cucul, și pe președintele federației de profil, Ion Gheorgiu, pentru succesele obținute, menționând că luptătorii noștri continuă să ne bucure cu noi și noi rezultate: ,,Aceste victorii nu doar ne fac mândri, dar ne și responsabilizează, de aceea vreau să vă asigur că vom continua să-i promovăm și să-i susținem pe performerii noștri, inclusiv prin reabilitarea infrastructurii sportive pentru ca aceștia să beneficieze de condiții bune pentru antrenamente”.
 
În context, Monica Babuc a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va aloca pentru dotarea cu inventar modern a sălii de lupte libere din cadrul Liceului Internat cu Profil Sportiv, unde se antrenează Anastasia Nichita, cca 350.000 de lei.
 
Menționăm că pe parcursul anului 2018, cu suportul ministerului, au fost reabilitate și dotate mai multe instituții sportive, precum: Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale (CSPLN); Liceul Internat cu Profil Sportiv; Școala Sportivă de Haltere din or. Cahul; Școala Sportivă de Caiac-Canoe; Școala Sportivă de Box din Grimăncăuți; Școala Sportivă de Judo din Chișinău etc. Investițiile în reparații și dotări vor continua și în 2019, numai pentru reabilitarea infrastructurii CSPLN fiind alocate cca 8.000.000 lei.
 
Campionatul European de lupte U-23 s-a desfășurat în perioada 4-10 martie la Novi Sad, Serbia. Din componența lotului Republicii Moldova au făcut parte 12 sportivi. Participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
Total
0
Shares
Total
0
Share