(Foto) Ministrul Monica Babuc a participat la Gala de premiere a învingătorilor Olimpiadei Balcanice la Matematică

Ministrul Monica Babuc a participat la Gala de premiere a învingătorilor Olimpiadei Balcanice la Matematică, pdm plahotniuc, partidul democrat din moldova, elevi chisinau, 

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a participat la Gala de premiere a învingătorilor celei de-a 36-a ediții a Olimpiadei Balcanice la Matematcă, care s-a desfășurat în acest an în țara noastră.

În debutul evenimentului, ministrul a adus sincere felicitări tuturor participanților, menționând că indiferent de rezultatul obținut, experiența acumulată în cadrul acestui concurs își va pune amprenta asupra dezvoltării lor ulterioare. Totodată, Monica Babuc a afirmat că pentru Republica Moldova a fost o onoare să găzduiască ediția din acest an a Olimpiadei Balcanice la Matematică. ,,Acest eveniment este o întrecere în inteligenţă şi creativitate, devenind un for care permite tinerilor talentaţi să demonstreze de ce este capabilă mintea umană atunci când este pusă la încercare. Cred cu toată convingerea că viitorul vă aparține vouă, tinerilor care posedaţi o gândire critică, independentă şi creatoare, contribuind astfel la consolidarea unui viitor mai bun pentru voi şi generaţiile viitoare.”, a menționat oficialul.
 
Cea de-a 36-a ediție a Olimpiadei Balcanice la Matematică s-a desfășurat în perioada 30 aprilie – 5 mai și a fost organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, în parteneriat cu Instituția Privată Liceul „Da Vinci” din Chișinău. La concurs au participat 107 elevi din 11 ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Turcia și 6 țări invitate: Azerbaidjan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan, Marea Britanie.
 
În acest an Republica Moldova a fost reprezentată de două echipe a câte 6 elevi. Aceștia au obținut 1 medalie de argint şi 8 medalii de bronz.
Total
0
Shares
Total
0
Share