(Foto) O familie cu 4 copilași rămași fără mamă, din satul Călimăneşti, a primit daruri de Paști de la Edelweiss

O familie cu 4 copilași din satul Călimăneşti, a primit daruri de Paști de la Edelweiss, vlad plahotniuc, pdm fapte nu vorbe, partidul democrat din moldova, familii ocrotite, pavel filip guvern, 

În satul Călimăneşti, din Nisporeni, locuieşte familia Hanganu. Cei patru copilaşi au rămas de curând fără mamă şi acum singurul lor sprijin este tatăl lor, Grigore. Fundația lui Vlad Plahotniuc a aflat de acest caz trist de la jurnaliştii de la Moldova 1 și a decis să-i ajute.

Echipa Edelweiss le-a făcut o vizită acestora ca să-i cunoască mai bine. Au găsit patru copii frumoşi, buni şi energici: Victoria, cea mai mare are 11 ani, Valentina – 5 ani, Gabriel – 4 ani, iar mezina Ana-Maria – 2 anişori.

Victoria este sprijinul de bază al tatălui său în gospodărie şi a prezentat foarte mândră toate lucrurile pe care ştie ea să le facă la aşa o vârstă fragedă. „Îl ajut la spălat vesela, la măturat, la curăţenie şi să am grijă de frăţiori. Ei iubesc supa, borşul, cartofii scăzuţi şi prăjiţi. Eu pot face ouă prăjite, cartofi scăzuţi şi prăjiţi. Pe mine mama mă învăţa, dar şi tata mă învaţă acum”, a spus fetița. În general, copiii au fost foarte încântaţi de cadourile primite de la Edelweiss, aşa că pe lângă mulţumiri şi zâmbete au recitat şi câteva poezioare.

Tatăl familiei a fost foarte bucuros şi el. Bărbatul spune că electrocanicile primite îi vor ajuta mult în gospodărie. ,,Aceste lucruri care au fost aduse sunt foarte binevenite, fiindcă chiar aceste lucruri lipseau la noi în familie. Aragazul, frigiderul, produsele care au fost aduse, totul este binevenit fiindcă într-adevăr trebuiesc. Datorită acestor cadouri o să avem şi noi un Paşte fericit fiindcă e binevenit şi o să ne simţim mai bine, mai fericiţi”.

Directoarea Edelweiss, Lidia Cucoș, a declarat că s-a bucurat că fundația a reuşit să le facă o surpriză plăcută în prejama Sărbătorilor Pascale: „De fiecare dată când avem ocazia, ne alăturăm şi susţinem oamenii care se află în dificultate. Domnul Hanganu, într-adevăr, are nevoie de ajutor, a rămas cu patru copii mici. Noi le dorim să rămână uniţi, să fie sănătoşi şi să treacă împreună peste momentele critice prin care trec în această perioadă”.
Total
0
Shares
Total
0
Share