FOTO // O persoană a murit și peste 50 au fost rănite, în urma unei explozii la o uzină din Rusia

O explozie puternică a avut loc ieri la o uzină din orașul Serghiev Posad, la nord-est de Moscova, scrie Radiomoldova.md

Potrivit informațiilor preliminare, cauza exploziei ar fi detonarea unor materiale pirotehnice.

Una dintre victime, o femeie de 45 de ani care a suferit arsuri 100% pe corp, a murit, au informat agențiile de presă ruse.

Anterior, guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobyov, a raportat despre 56 de persoane care au solicitat ajutor medical, dintre care șase sunt la terapie intensivă. Potrivit lui, mai multe persoane ar putea fi sub dărâmături.

Totodată, din cauza exploziei, 38 de blocuri locative au fost avariate, a adăugat guvernatorul.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a declarat că explozia a avut loc într-un hangar metalic de 40×40 de metri.

Potrivit presei ruse, a explodat depozitul pirotehnic al companiei Piro-Ross, care a închiriat spații pe teritoriul uzinei optico-mecanice. Acest lucru a fost confirmat de autoritățile locale: „Sursa detonării în Sergiev Posad este un depozit pirotehnic închiriat de o companie terță”, a declarat un reprezentant al serviciului de presă al orașului, citat de RIA Novosti.

Departamentul Regiunii Moscova al Comitetului de Investigații a anunțat inițierea unui caz penal în temeiul articolului privind încălcarea cerințelor de siguranță industrială ale instalațiilor de producție periculoase.

Anchetatorii au adăugat că versiunea atacului cu o dronă asupra uzinei nu a fost confirmată.

Menționăm că fabrica respectivă face parte din corporația de stat din industria rusă de apărare Rostec și dezvoltă și produce dispozitive optice și optoelectronice pentru armată și instituțiile de forță, industrie și sectorul medical.

Total
0
Shares
Total
0
Share