FOTO // Parcul central din Pohrebeni, raionul Orhei, a fost modernizat de echipa lui Ilan Șor

Un nou proiect major, marca Ilan Șor, a fost realizat, zilele trecute, în comuna Pohrebeni din raionul Orhei. Este vorba de modernizarea parcului central, unde a fost amenajat un teren de joacă, a fost construită o estradă de vară, instalate bănci și sistem de iluminat. Scuarul și aleile din parc au fost pavate pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați.

Primarul comunei Pohrebeni, Roman Șarcaliuc, a declarat că este un proiect foarte important pentru localitate, deoarece îi schimbă radical aspectul și o transformă în una cu adevărat modernă și confortabilă.

„În componența comunei Pohrebeni intră trei sate – Izvoare, Șercani și Pohrebeni. Până acum, echipa lui Ilan Șor a realizat în ele mai multe proiecte, inclusiv reabilitarea drumurilor, grădinițelor și caselor de cultură, a fost instalat sistem de iluminat și construite terenuri de joacă. Un alt proiect important ce urmează a fi realizat la Pohrebeni este construcția apeductului”, a specificat Roman Șarcaliuc.

La rândul său, reprezentanta lui Ilan Șor și Partidului „ȘOR” în raionul Orhei, Cristina Cojocari, a declarat că agenda proiectelor de renovare a satelor este extrem de vastă.

„Peste tot unde avem primari din echipa lui Ilan Șor inaugurăm parcuri, scuaruri, estrade de vară, terenuri de joacă, stadioane și renovăm sediile instituțiilor de menire socială”, a menționat ea.

Și Ilan Șor i-a salutat în limba de stat pe localnicii din Pohrebeni, cu ocazia inaugurării noului parc modernizat.

„În pofida presiunilor din partea guvernării, vom face totul ca viața voastră și a tuturor oamenilor din satele Moldovei să fie mai frumoasă. Pentru mine, o țară dezvoltată nu înseamnă vorbe goale și promisiuni, ci fapte concrete. Sunt convins că noi nu avem nevoie de ajutor extern și că putem face multe lucruri cu propriile forțe”, a subliniat Ilan Șor.

Locuitorii comunei au primit cu mult entuziasm finalizarea lucrărilor. Atât parcul, cât și noul teren de joacă au fost pline de tineri și copii, care au testat noile tobogane, leagăne, balansoare, scrâncioburi și bănci. De asemenea, a fost organizat un concert cu participarea tinerilor interpreți și dansatori locali. Oamenii spun că sunt mulțumiți de grija reprezentanților echipei lui Ilan Șor și că localitatea s-a schimbat radical în ultimii ani. De asemenea, ei consideră că astfel de investiții fac localitățile mai atractive și reprezintă o garanție că nu vor rămâne pustii, așa cum se întâmplă cu multe alte sate și comune din țară.

Proiectul de la Pohrebeni a fost realizat în termen de o lună și reprezintă un record pentru astfel de lucrări. El face parte din strategia raională de dezvoltare a infrastructurii, cu genericul „Raionul Orhei – raion de vis”.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share