Social

(foto) Patru bărbați riscă amenzi de 200.000 de lei după ce au încercat să mituiască polițiștii de patrulare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patru bărbați sunt cercetați penal pentru corupere activă și riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de la 100 000 până la 200 000 lei, pentru că au încercat să mituiască polițiștii de patrulare, însă tentativele au eșuat. Cazurile au avut loc în raioanele Sîngerei, Glodeni și Rîșcani.

Șoferii  depistați în stare de ebrietate, cu permis de conducere fals și care au depășit limita de viteză, pentru a soluționa cazul, contrar prevederilor legale, au propus polițiștilor mijloace bănești  între 300 și 3500 de lei.

Potrivit circumstanţelor cauzei, în timpul întocmirii actelor procesuale de constatare a încălcărilor, polițiștii au atenționat de nenumărate ori șoferii despre consecințele coruperii oamenilor legii, dar aceștia au insistat, aruncând banii în mașina poliției. Oamenii legii  au raportat imediat cazul, iar șoferii au fost escortați  pentru audieri.

De la începutul anului curent, au fost înregistrate opt cazuri de corupere activă, iar 13 polițiști au denunțat actele ilegale de mituire.

În acest sens, Poliția vine cu un apel către toţi cetățenii de a conștientiza faptul că darea de mită unui funcţionar public atrage răspunderea penală şi este calificată ca şi – infracţiune de corupere activă.

Totodată, încurajăm cetățenii să denunțe orice tentativă ilegală venită din partea polițiștilor.

Menționăm că, Inspectoratul General al Poliției a demarat în luna ianuarie curent, Campania „NU acceptăm corupția în poliție”, scopul căreia este prevenirea corupției atât în rândul polițiștilor cât și a cetățenilor pentru conştientizarea cauzelor și consecinţelor implicării în fapte de corupţie.

loading...

Comments are closed.