Alte știri

(foto) Poliția Națională îndeamnă oamenii să aleagă noul panou al proiectului „Supraveghere de vecinătate”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc a organizat pe pagina sa un sondaj, pentru a identifica o imagine care ar caracteriza cel mai bine proiectul „Supraveghere de vecinătate”. Pe Facebook au fost postate 5 imagini, care în măsură diferită arată caracterizează scopul acestui proiect, iar Cavcaliuc îndeamnă cetățenii să aleagă cea mai bună variantă.

„Ne-am propus să schimbăm panoul proiectului “Supraveghere de vecinătate” printr-o imagine care ar vorbi cât o mie de cuvinte, cum poliția și societatea și-au consolidat eforturile împreună pentru un cartier,un sat, un oraș și o țară mai sigură!” scrie Gheorghe Cavcaliuc pe Facebook.

Cu siguranță cunoașteți că, din anul 2017, pe întreg teritoriul țării, de către Poliția Națională este implementat Programul „Supraveghere de Vecinătate”.

Scopul proiectului este de a spori cooperarea Poliției Naționale cu societatea civilă în partea ce privește lupta împotriva criminalității și prevenirea infracțiunilor în comunitatea noastră.

Îmbucurător este faptul că, de când a fost implementat de către noi proiectul fără precedent în Republica Moldova – “Supraveghere de vecinătate” numără în total 3 860 sectoare de supraveghere de vecinătate pe teritoriul cărora au grijă de ordinea publică 39 719 de membri activi.

Mai mult decât atât, pe parcursul anului precedent, cu ajutorul membrilor activi ai acestuia au fost prevenite și descoperite 100 de infracțiuni și 409 de contravenții.

loading...

Comments are closed.