FOTO // Popșoi din PAS face aluzie la Slusari din PPDA că ar fi colaborat cu KGB-ul rusesc?

Deputatul Mihai Popșoi din PAS, a făcut o postare pe profilul său de Facebook, în care a vorbit despre fostul Ambasador al Republicii Moldova în SUA, Nicolae Chirtoacă, ca fiind colaborator KGB. Chirtoacă fiind și fost președinte al Partidului Forța Poporului (PFP) din care făcea parte și actualul deputat, Alexandru Slusari. În decembrie 2015 Partidul Forța Poporului (PFP) s-a redenumit în Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”.

În postarea sa, Mihai Poșoi scrie că președintele Dodon ar sfida bunul simț prin numirea lui Nicolae Chirtoacă ca și Ambasador în Franța.

“O noua sfidare a bunului simt și sabotare a intereselor naționale ale Republicii Moldova prin dorința lui Dodon de-al face ambasador in Franța pe un (fost) agent KGB. “, se spune în mesajul deputatului PAS.

Totuși, dat fiind faptul că atunci când Nicolae Chirtoacă era președintele Partidului Forța Poporului, iar Alexandru Slusari era vicepreședintele respectivului partid, un cetățean l-a întrebat pe Popșoi dacă și deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, ar fi cazul să-și ceară scuze publice pentru că a colaborat cu un agent KGB.

“Din poză rezultă că domnul respectiv anterior era în relații bune cu Alexandru Slusari, iar în text mai este menționat că Alexandru Slusari era vicepreședinte în partidul lui Nicolae Chirtoacă. Atunci era bun, dar acum e rău? Bun, admitem că e agent KGB, nu ar fi cazul ca Alexandru Slusari să prezinte scuze și explicații de ce a colaborat cu agenții KGB? “, se spune în comentariul scris de Iurii Botnarenko la postarea deputatului PAS.

Mihai Popșoi, Alexandru Slusari, KGB, Nicolae Chirtoacă, Platforma DA, Partidul Forța Poporului, Maia Sandu, Blocul ACUM, ACUM DA PAS,Telegraph.md amintește că Partidul politic “Platforma Demnitate și Adevăr” (PPPDA) a fost constituit în baza Partidului Forța Poporului (PFP) condus de Nicolae Chirtoacă, formațiune înființată la 21 aprilie 2013. La Congresul extraordinar din 13 decembrie 2015 partidul și-a schimbat denumirea în Platforma Demnitate și Adevăr, iar noul președinte a fost ales Andrei Năstase. Alexandru Slusari a fost ales în calitate de vicepreședinte al Platformei DA, funcție pe care a deținut-o și în cadrul partidului condus de Nicolae Chirtoacă.

Citește și: Declarație: Spre deosebire de alți politicieni, Igor Dodon s-a odihnit împreună cu familia, opinie

 

Total
0
Shares
Total
0
Share