Politic

(Foto) Premierul Filip a înmânat premiile pentru laureații concursului național „Pedagogul Anului 2019”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia festivă consacrată Zilei Profesorului. Primministrul a felicitat profesorii cu ocazia sărbătorii profesionale, apreciind dedicația de care dau dovadă zilnic în educarea viitoarelor generații.

„Mă simt responsabil să răspund la munca dumneavoastră prin fapte concrete ce țin de viața și activitatea profesorilor și de asigurarea unui nivel corespunzător al sistemului nostru de educație. Mă închin în fața dvs. Sunteți elementul cheie, care stă la baza dezvoltării unei societăți. Cred cu tărie că dezvoltarea unui stat începe de la educație”, a subliniat premierul.

Pavel Filip a menționat că educația este o prioritate majoră și în prezent se elaborează o nouă viziune în domeniul educației: „Zona de influență a ideilor noii viziuni este una largă: de la standardele de învățare până la cele de dotare a instituțiilor de învățământ, de la modalitățile moderne de formare continuă a profesorilor până la remunerarea adecvată a acestora. Pentru că știm că investițiile în educație costă scump, dar lipsa acestora ne costă și mai scump, ca societate și ca țară”.

Primministrul a mai specificat că pentru înregistrarea unor noi progrese în acest domeniu și pentru regândirea întregului sistem de educație este nevoie de voință și efort comun: „Avem nevoie de responsabilitate, implicare și încredere din partea tuturor actorilor vizați”.

Pentru susținerea profesorilor Guvernul a întreprins mai multe acțiuni. Chiar în ședința de ieri, Executivul a aprobat majorarea indemnizațiilor pentru tinerii pedagogi de la 45 de mii de lei la 120 mii de lei, în primii 3 ani de activitate, și acordarea unei compensații de 2000 de lei anual profesorilor și educatorilor, pentru materiale didactice, tehnică de clacul și pentru dezvoltare profesională. De asemenea, în ultima perioadă au fost renovate mai multe licee și circa 900 de grădinițe din țară.

În cadrul evenimentului, au fost premiați laureații concursului național „Pedagogul Anului”. Cei care sau clasat pe locul I –au fost premiați cu câte 50 de mii de lei, pe locul II –  cu 25 de mii de lei și pe locul III –cu 15 mii de lei.

loading...

Comments are closed.