FOTO // Schimbări îmbucurătoare la Ciocana: Lucrările vor fi realizate etapizat, pentru a nu crea disconfort pietonilor

Primăria municipiului Chișinău informează că pe aleea pietonală din bd. Mircea cel Bătrân, sectorul Ciocana, intersecție cu str. Petru Zadnipru, se desfășoară lucrări de așternere a stratului de asfalt. Zona pietonală se află în reparație curentă, iar lucrările vor fi realizate etapizat, pentru a nu crea disconfort pietonilor.

Așternerea asfaltului pe alee a fost executat pe parcursul zilei de sâmbătă și prevede renovarea a 1450 m². De asemenea, pe tronsonul reabilitat au fost pozate rețelele pentru iluminatul nocturn decorativ și a sistemului de irigare a spațiilor verzi.

Aflat pe șantier, pentru a verifica mersul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale, primarul general, Ion Ceban, a declarat că implementarea proiectelor de modernizare a străzilor vor contribui la dezvoltarea infrastructurii drumurilor din capitală.

„Sunt lucrări necesare, pe care chișinăuienii le așteaptă de mai mulți ani. Această alee este una din principalele zone de recreere pentru locuitorii sectorului Ciocana, iar scopul nostru este de a amenaja zone verzi, pentru confortul orășenilor”, a precizat edilul.

Lucrările sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo și presupun înlocuirea stratului de asfalt și a bordurilor pe o suprafață de 14 mii metri pătrați, pe tronsonul: str. P. Zadnipru – str. Prof. Ion Dumeniuk. De asemenea, pe aleea bd. Mircea cel Bătrân vor fi amenajate spațiile verzi, piste pentru bicicliști, va fi instalat iluminat nocturn decorativ, precum și mobilier urban.

Citește și: Lider politic de la Chișinău: ”Greutăţile ne călesc şi devenim doar mai puternici”

Total
0
Shares
Total
0
Share