FOTO // Secția Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul ”Gheorghe Paladi” a fost inaugurată după renovare

La Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din capitală a fost inaugurată, Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), după o reparație capitală. Totodată, spitalul a fost asigurat cu aparate de ultimă generație.

La eveniment a participat președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, administrația și personalul medical al instituției.

„Secția ATI își mărește capacitatea, de la 6 la 13 paturi și va acorda asistență medicală înalt calificată tuturor pacienților în stare critică, pacienți cu patologii cardiovasculare, patologii chirurgicale și ginecologice. Laboratorul, dotat cu mobilier și echipamente medicale performante, va efectua toate analizele de urgență necesare 24/24”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății (MS).

Reparația a costat circa 17,5 milioane lei. Cheltuielile au fost asigurate de proiectul Băncii Mondiale ,,Răspuns de Urgență la COVID-19” în Republica Moldova, gestionat de Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, spitalul a fost asigurat cu tomograf computerizat de ultimă generație care urmează a fi instalat, ultrasonograf modern, analizator pentru aprecierea echilibrului acido-bazic, aparate pentru anestezie, monitoare pentru funcții vitale, defibrilatoare, ventilatoare pulmonare, stație de producere a oxigenului și generator electric.

În total, au fost reparate 11 secții de acest tip.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share