(Foto) Sportivul Radu Albot a fost premiat de ministra Monica Babuc: 50 000 de lei pentru succesele obținute în SUA

Tenismanul Radu Albot a fost premiat de ministra Monica Babuc, 50 000 de lei pentru succesele obținute în SUA, guvernul filip, pdm plahotniuc, partidul democrat din moldova, sport moldova

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, l-a primit în vizită pe jucătorul de tenis, Radu Albot, care a reușit să ajungă pe locul 46 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti (ATP), cea mai bună poziție ocupată vreodată de un tenismen moldovean. Oficialul l-a felicitat pe sportiv pentru această reușită istorică.

,,Această performanţa uriaşă demonstrează că perseverenţă, munca asiduă şi abnegația nu rămân nerăsplătite. Mulțumim Radu pentru că ne faci să fim mândri și să știi că ne bucurăm alături de tine”, a afirmat Monica Babuc.
 
Pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea sportivă, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională, oficialul i-a înmânat jucătorului de tenis Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, sportivul v-a beneficia și de un premiu în valoare de 50 000 de mii de lei din partea ministerului.
 
Rezultatele obținute de Radu Albot pe parcursul ultimilor ani reprezintă cele mai mari performanțe din întreaga istorie a tenisului moldovenesc. În cadrul turneului ATP Masters 1000 ,,Miami Open 2019”, la proba de simplu, Radu Albot a jucat un meci spectaculos de trei seturi cu numărul 5 mondial, unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Roger Federer, în care a câștigat primul set. De asemenea, sportivul a devenit primul moldovean care s-a calificat în semifinalele unui turneu de Mare Șlem –,,US Open 2018”.
 
Totodată, amintim că Radu Albot a fost inclus în Top ,,10 cei mai buni sportivi ai anului 2018” de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Total
0
Shares
Total
0
Share