Social

(Foto) Start Concursul Național „Cel mai bun elev în meseria Croitor confecționer îmbrăcăminte”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 21 mai, secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici, a participat la prima ediție a Concursului Național „Cel mai bun elev în meseria Croitor confecționer îmbrăcăminte după comandă – Cusător”, organizat de Centrul de Excelență în Industria Ușoară în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Comitetul sectorial pentru formarea profesională în ramura Industria Uşoară, Asociaţia Obştească Educaţie pentru Dezvoltare (AED) și Fundaţia Internaţională Liechtenstein Development Service (LED).

Scopul concursului este de a dezvolta capacitățile și performanțele elevilor în vederea constituirii potențialului forțelor de muncă competitive pe piața muncii.

În mesajul său, secretarul de stat Angela Cutasevici a felicitat organizatorii evenimentului pentru buna desfășurare a acestuia, menționând că promovarea schimbului de experiență privind pregătirea și instruirea profesională a elevilor la meseria de ,,Croitor confecţioner îmbrăcăminte după comandă – Cusător” va contribui la diseminarea bunelor practici de colaborare naţională în domeniul industriei uşoare.

La concurs au participat elevii grupelor absolvente la meseria Croitor – Cusător de 2 și 3 ani din 8 instituții de învățământ profesional tehnic secundar, nivelulIII ISCED după cum urmează: Centrul de Excelență în Industria Ușoară; Școala Profesională nr.3, mun. Bălți; Școala Profesională nr.1, or. Cahul; Școala Profesională, or. Criuleni; Școala Profesională, or. Leova; Școala Profesională, or. Rîșcani; Școala Profesională or.Florești și Școala Profesională, or. Ștefan Vodă.

În cadrul aceluiași concurs a fost lansat Îndrumarul Metodic pentru meseria „Croitor confecționer îmbrăcăminte după comandă – Cusător (în industria ușoară)”, nivelul III ISCED „Proiectarea tiparelor produselor vestimentare de diverse tipuri”, destinat cadrelor didactice și elevilor, scopul căruia este unificarea metodei de predare pentru evaluarea națională a elevilor, examenul de calificare.

loading...

Comments are closed.