FOTO // Tânăr de 25 de ani, reținut pentru furt și jaf săvârșite la doar o zi distanță

Un tânăr de 25 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat de furt și jaf. Bănuitul nu este la prima abatere de la lege, acesta a fost  anterior judecat pentru infracțiuni similare.

Polițiștii din Orhei au fost sesizați, la data de 13 august, precum că o persoană necunoscută, în scara unui bloc locativ din mun. Orhei, în mod deschis a sustras de pe umărul unui bărbat geanta în care se aflau mai multe acte (buletin de identitate, carnetul de pensionar, polița de asigurare medicală) și 3500 lei, după care a plecat într-o direcție necunoscută.  

La data 14 august, o femeie, de 41 de ani, locuitoare a mun. Orhei, a sesizat Poliția că persoane necunoscute, prin culegere de chei, a pătruns în apartamentul  acesteia,  de unde au sustras safeul în care se aflau 110.000 RUR, 4700 euro, 24 100 lei și o verighetă din aur, cauzându-i  un prejudiciu material în sumă totală de 146 266 lei.

Ca urmare a acțiunilor prompte întreprinse de polițiștii și procurorii din mun. Orhei, suspectul  a fost reținut în aceiași zi,  în ograda unul bloc locativ din municipiu. În cadrul percheziţiilor corporale, asupra acestuia, polițiștii au depistat  într-un plic  4 700 euro, 110 000 RUR și 18 100 lei. Totodată, au fost găsite actele sustrase și au fost returnate proprietarului.

La moment acesta este cerceta penal pentru furt și jaf. Pentru cumul de infracțiune urmează să se pronunțe instanța de judecată.

În continuare  se întreprind acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii și stabilirii altor figuranţi şi apartenenței acestora la comiterea altor infracțiuni.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share