Alte știri

FOTO / ULTIMA ORĂ // Crește nivelul apei în râul Prut, iar SHS a emis COD GALBEN de inundații

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că este în creștere nivelul apei în râul Prut, iar în unele zone din raioanele Briceni și Edineț pot fi înregistrate și inundații, motiv pentru care a fost emisă avertizare hidrologică de nivelul corespunzător – COD GALBEN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit instituției, în legătură cu precipitațiile puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), s-a format o viitură pluvială. Astfel, se atestă o creștere în continuare nivelul apei față de nivelul din 14 iunie pe sectorul s. Criva – or. Costeşti, cu 2,1–2,7 m. Intervalul de acțiune: 15.06-18.06.2021.

”Fenomenul prognozat: Izolat ieșirea apei din luncă. Izolat este posibilă ieșirea apei în luncă din raionale Briceni şi Edineţ”, atenționează SHS.

Amintim că statul nu va fi în stare să-i ajute pe sinistrați, dacă vor fi înregistrate inundații în localitățile aflate pe malul râului Prut, deoarece banii din bugetul de rezervă au fost alocați pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate stabilite de președintele Maia Sandu.

Ar putea fi o imagine cu natură, iarbă, lac şi copacAr putea fi o imagine cu lac şi copac

loading...

Comments are closed.