FOTO // Un consilier municipal din capitală cere călătorii gratuite în stransportul public pentru victimele represiunilor politice

„Asociația Românilor din Basarabia – Foști Deținuți Politici și Deportați” cere autorităților municipale să repună în drepturi victimele represiunilor politice și să le asigure și în anul 2020 acces gratuit la călătoriile în transportul public. O fotografie a solicitării emise în acest sens către Primăria Chișinău a fost publicată pe facebook de consilierul Partidului Unității Naționale în Consiliului Municipal Chișinău, Corneliu Pântea.

Alesul local cere membrilor CMC „să repare nedreptatea la următoarea ședință a Consiliului”, care va avea loc pe 20 februarie.

„Nu este posibil ca în Chișinău, a doua capitală românească, cei care au decorații sovietice să circule cu transportul public gratuit, iar cei care au fost umiliți și deportați de către regimul sovietic să fie privați de acest drept. Chiar este o discriminare…”, susține Pântea.

Potrivit consilierului municipal, la ora actuală, în municipiul Chișinău se regăsesc 2003 persoane care fac parte din această categorie.

„Sunt persoane de vârstă înaintată, care nu atât de des circulă cu transportul public și care au venituri foarte mici. Astfel, includerea lor în categoria de populație care poate beneficia de călătorie gratuită în transportul public, nu va prejudicia bugetul mun. Chișinău. Dacă vrem să facem economii, dați să economisim pe altceva, dar nu pe seama acestor oameni”, mai scrie acesta.

Decizia prin care victimele represiunilor politice nu mai pot beneficia de călătorii gratuite în transportul public a fost adoptată cu votul majorității consilierilor municipali din Chișinău, printre care cei de la PSRM, PȘ, PDM, PAS și PPDA, la sfârșitul lunii decembrie, atunci când aleșii locali au votat bugetul pentru anul 2020.

Citește și: Ion Ceban: În patru ani toate trecerile subterane vor fi reconstruite

 

Total
0
Shares
Total
0
Share