FOTO & VIDEO // Detalii incendiare despre bătaia de la Bălți și legăturile cu autoritatea criminală “Bulgaru”

La aproape o săptămână de la bătăile în stilul anilor 90 la Bălți, soldate cu arest pentru mai multe persoane, inclusiv consilierul socialist, Maxim Moroșan, apar noi detalii curioase. Aseară, fostul primar de la Bălți Renato Usatîi a vorbit despre faptul că bătăușii au fost pe timpuri prieteni și au lucrat pentru autoritatea criminală Grigore Caramalac, zis “Bulgaru”. Usatîi a anunțat că pe un “oarecare Arsenii din gruparea lui Moroșan l-au bătut Nicolae Eremciuc și Victor Iahtuhovschi”.

Căutările noastre pe internet au scos la iveală acțiuni comune ale lui Maxim Moroșan și Nicolae Eremciuc. Într-un reportaj video (vezi video) din anii precedenți, Nicolae Eremciuc participă cu Maxim Moroșan la o festivitate în care felicită boxerii și luptătorii din nordul țării și le oferă în dar echipament sportiv. Eremciuc îi mulțumește personal lui Grigore Caramalac, fondator al IFAVES, pentru suport oferit sportivilor.

Nicolae Eremciuc mai apre într-o poză publicată de Maxim Moroșan, imagine în care este și președintele PSRM Igor Dodon. Poza este din 10 aprilie, 2022 și poate fi găsită inclusiv în materialul de investigație de pe anticoruptie.md despre “Interlopi și filantropi”.

Deocamdată nu este clar ce „pisica neagră” a trecut între foștii colegi, dar anul trecut, potrivit informațiilor publicate de noi recent, unii deja erau “în echipa lui Nicolae Grigorișin”. Nicolae Eremciuc, Andrei Danila și Dmitrii Șubernețchi – Brînză, trei dintre cei arestați pentru că s-au bătut cu Maxim Moroșan și oamenii lui, apar în „poza de grup” împreună cu fostul primar interimar de la Bălți, Nicolae Grigorișin.

Potrivit Poliției, toți cei implicați în mai multe epizoade de bătaia la Bălți au primit arest pentru 30 de zile.

Amintim că „hoțul în lege” Grigori Karamalak, alias „Bulgaru”, în luna mai anul trecut a criticat inițiativa lansată de președinta R. Moldova, Maia Sandu, de a organiza pe 21 mai curent Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Într-un interviu acordat gazetei săptămânale „Argumentele Săptămânii” (Аргументы Недели) din Rusia, Karamalak, care se află la Moscova, declară că integrarea europeană a R. Moldova se va solda cu eșec, iar forțele de opoziție vor veni în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta și a se opune inițiativei, lucru care așa și nu s-a întâmplat atunci.

Total
0
Shares
Total
0
Share