Politic

(Foto/Video) Unul din coordonatorii protestelor PAS cu DA învață oamenii cum să se bată cu polițiștii în timpul protestelor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimul timp, în presa controlată de opoziția PAS cu DA s-au tirajat zeci de articole semnate de Oazu Nantoi și alți analiști de curte ai binomului Sandu-Năstase, care spuneau că “trebuie de mers până la capăt fără democrație”, prezentând drept exemplu protestele din Ucraina care s-au soldat cu zeci de jertfe umane. Astăzi, un membru activ al protestelor organizate de aceeași opoziție, Sergiu Ungureanu, a publicat mai multe video-uri explicative despre metodele de luptă ale protestatarilor cu forțele de ordine.

Sergiu Ungureanu în video-urile sale denumite “Teoria protestelor”, îndeamnă oamenii să protesteze agresiv, să se bată cu polițiștii, îi învață cum să-i lovească pe polițiști cu bețele de lemn sau de fier pe care vor fi atârnate drapelele și alte metode de lupte stradale.

“Atunci când o să vedeți că polițiștii aleargă, luați două bețe pe care vor fi atârnate drapele, le legați între ele și le băgați jos la picioarele polițiștilor, făcundu-le astfel piedică. Când  o să-i vedeți la pământ, va trebui să le luați bastoanele și scuturile. Asta ar fi una din metode.”, explică Ungureanu.

Din spusele lui Ungureanu reiese că manifestanții vor folosi și gazele lacrimogene împotriva polițiștilor, acesta îndemnând oamenii să-și confecționeze singuri măști anti-gaz sau să-și procure. De asemenea Ungureanu a prezentat și câteva procedee de luptă corp la corp. Acesta a făcut apel la cei care vor dori să protesteze să aibă cu ei și frânghii. Cu frânghiile Ungureanu explică că protestatarii trebuie să se lege între ei, formând astfel un lanț puternic care va fi în stare să împingă cordonul polițiștilor.

Chiar dacă oficial Sergiu Ungureanu nu este membru al Platformei DA, acesta a participat activ la toate manifestațiile organizate de Andrei Năstase. La ultimpul protest al binomului PAS cu DA din fața sediului PDM, Ungureanu a fost văzut cum coordona cu manifestanții și dădea indicații celorlalți protestatari. Mai mult ca atât, video-urile lui Ungureanu despre cum oamenii să se bată cu polițiștii în timpul manifestațiilor stradale sunt distribuite activ pe rețelele de socializare de către membrii Platformei DA. Aceste „coincidențe” ar putea însemna că de fapt, Ungureanu lucrează pentru Andrei Năstase, care personal nu poate spune direct oamenilor cum să se bată cu forțele de ordine, lucru pe care în schimb îl spune Ungureanu, iar restul membrilor PPDA au deja grijă, în mod organizat, să promoveze la maximum aceste mesaje agresive, lucru care poate fi văzut și din următoarele screenshot-uri:

Ungureanu a organizat și alte acțiuni de protest cu Valeriu Chirca, un alt personaj dubios devenit cunoscut după ce RISE Moldova a dezvăluit că acesta a fost mercenar în Donbas, luptând de partea forțelor separatiste pro-rusești. Chirca la fel a participat activ la protestele organizate de Andrei Năstase.

Sergiu Ungureanu este oficial un activist civic, deseori fiind invitat la TV8 și Jurnal TV, cunoscut și ca unul din liderii Asociației religioase extremiste pro-rusești „Sfânta Maica Matrona”. Ungureanu a devenit cunoscută în 2007 când a împroșcat cu ouă în clădirea ziarului Timpul, dar și la data de 13 decembrie 2009 când mai mulți activiști a acestei asociații, înarmați cu cruci au protestat împotriva simbolului evreiesc instalat cu prilejul sărbătorii Hanuca. După ce au scandat lozinci antievreieşti, ei au smuls menora şi au înfipt în locul acesteia o cruce din lemn, conform Unimedia. Publicului larg Ungureanu a devenit cunoscut datorită viziunilor sale extremiste și a amenințărilor sale la adresa activistului civic Oleg Brega, căruia i-a spus să nu se sperie dacă se va trezi într-o zi cu o piatră în cap.

Mai jos puteți privi și alte video-uri postate de Ungureanu prin care învață oamenii să protesteze agresiv:

loading...

Comments are closed.