FOTO: Vor drum din asfalt! Mai mulți șoferi din sate au blocat drumurile de acces

protest, vor drumuri din asfalt, drumuri bune pentru moldova, PDM, PAS, Maia Sandu, ACUM, PSRM, drum de asfalt, Igor Dodon

Șoferii din capitală sunt mai răbdători, sau mai indiferenți, dar la sate, cuțitul pare că le-a ajuns la oase. Șoferii supărați pe autorități, au protestat și au cerut asfalt!

„Vrem drum din asfalt”! Asta au scandat astăzi peste o sută de oameni din şase sate din raionul Căuşeni. Localnicii spun că nu mai pot suporta drumul care face legătura între localităţile lor. Drumul, are o lungime de 15 km şi se află într-o stare deplorabilă de mai mulţi ani, transmite Știri.md cu referire la studio-l.md.

Oamenii se văd nevoiţi să îndure praf, noroi, iar uneori, pe timp de iarnă, rămân chiar blocaţi în casele lor, pentru că nămeţii fac drumul inaccesibil.

Astfel, dis-de-dimineaţă, oamenii din şase localităţi, Căinari, Chircăieştii-Noi, Ciufleşti, Baimaclia, Taraclia şi Batîr s-au adunat în satul Ciufleşti şi au protestat în mijlocul drumului, fiind nemulţumiţi că autorităţile nu iau nicio măsură de zeci de ani.

Locuitorii mai spun că drumul nu a fost reparat niciodată în cei 40 de ani de când a fost construit, iar starea lui devine tot mai deplorabilă, din cauză că pe acolo mai circulă şi maşinile de mare tonaj.

În urma discuțiilor cu organizatorii protestului, ei au deblocat traseul, iar persoanele care au blocat intenționat traseul au fost conduse la sectorul de Poliție nr.3 Căinari  și au fost documentate în baza art.225 Cod Contravențional.

La acțiunile de protest au participat în jur de 30-40 persoane, iar ordinea publică a fost asigurată de către 4 angajați a IP Căușeni.

Protestul de duminică a fost organizat urmare protestului din 25 august anul curent.

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share