FOTO // Ziua Internaţională a pacificatorilor ONU a fost sărbătorită astăzi la Ministerul Apărării

Ziua Internaţională a Trupelor ONU de Menţinere a Păcii a fost marcată astăzi, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării.

Prezent la eveniment, ministrul apărării Anatolie Nosatîi a apreciat prestația pacificatorilor moldoveni în misiunile internaționale, subliniind contribuția importantă a Republicii Moldova la eforturile de menținere a păcii ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

”Ziua pacificatorilor ONU este o posibilitate de a aduce un prilej celor care, pe parcursul anilor, au contribuit la pacea, stabilitatea și securitatea mondială. Sunt onorat să remarc că și militarii Armatei Naționale au sprijinit acest deziderat nobil și continuă să o facă și în prezent. Participând la misiunile de menținere a păcii, pacificatorii moldoveni sunt mesagerii Republicii Moldova și demonstrează cu fermitate că statul nostru nu este doar un consumator de securitate, dar este și un contribuitor ferm la acest capitol. În acest mod, vom continua eforturile noastre pentru a extinde participarea militarilor Armatei Naționale, individual și în cadrul contingentelor, în misiunile internaționale” , a declarat ministrul Apărării.

În cadrul evenimentului, un grup de militari, participanţi în operaţiile de menţinere a păcii sub egida ONU, a primit distincţii ale Armatei Naţionale precum și distincții ale Ministerului Apărării al Republicii Italiene.

De menționat că Armata Națională, este prezentă cu militari profesioniști în misiuni de menținere a păcii sub egida ONU în Republica Centrafricană, Sudanul de Sud, regiunea Kosovo, în cadrul Departamentului ONU pentru operaţiuni de menţinere a păcii (DPKO) din New York, SUA, iar din luna august 2022 — în cadrul Forței interimare a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL).

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share