Fundaţia miliardarului american, George Soros, se retrage din Ungaria şi se va muta la Berlin

Fundaţia miliardarului american, George Soros, „Open Society Foundation” se retrage din Ungaria şi se va muta la Berlin

Fundaţia lui George Soros, „Open Society Foundation” se retrage din Ungaria şi se va muta la Berlin. Presa internaţională a relatat în ultimele săptămîni despre intenţia de retragere. Astăzi, relatările au fost confirmate oficial din partea preşedintelui Fundaţiei, Patrick Gaspard, precum informează mai multe publicaţii şi radio-televiziunea germană, ca „Süddeutsche Zeitung”, „Handelsblatt”, postul naţional de radio Deutschlandfunk sau canalul 1 al televiziunii publice, ARD.

Într-o declaraţie de presă, postată pe site-ul Fundaţiei se justifică această decizie prin faptul că guvernul din Ungaria a defăimat activitatea Fundaţiei, prezentînd-o într-un mod eronat. Totodată, se mai precizia în declaraţia citată, că societatea civilă a fost suprimată din motive politice. Din cauza unor proiecte care vizează modificarea legislaţiei din Ungaria nu mai poate fi garantată siguranţa Fundaţiei în Ungaria şi nici cea a colaboratorilor expuşi unor intervenţii abuzive din partea guvernului.

„Open Society Foundation” este prezentă în Ungaria din 1984 şi a investit acolo peste 320 de milioane de euro în vederea finanţării unor organizaţii neguvernamentale şi instituţii de învăţămînt. În biroul de la Budapesta al Fundaţiei lucrează peste 100 de persoane.

În declaraţia de presă a Fundaţiei se mai arată că anumite organizaţii din Ungaria care nu au o acreditare din partea guvernului sînt împiedecate să sprijine solicitanţii de azil sau refugiaţii.

Total
0
Shares
Total
0
Share