Galerie FOTO: Cum sunt inspectate sectoarelor de producere a semințelor și a materialului săditor de culturi agricole și horticole

În conformitate cu legislația despre semințe, una din cerințele obligatorii în sistemul producerii semințelor este recunoașterea și aprobarea sectoarelor de producere a semințelor și a materialului săditor de culturi agricole și horticole, informează ANSA.

Actualmente sunt desfășurate în teritoriu inspecțiile în câmp la sectoarele semincere de culturi cerealiere păioase în baza prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 600 din 18.07.2014 privind calitatea și comercializarea semințelor de culturi cerealiere păioase și ordinului nr. 212 din 25.05.2020 privind inspecția în câmp a sectoarelor semincere și a pepinierelor de culturi agricole și horticole.

În conformitate cu recomandările Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în anul 2020 se vor aproba toate categoriile de semănături semincere în baza documentației existente până la reproducția a IV-a, inclusiv. Pentru producția de semințe de grâu și orz de toamnă, recolta 2020, pentru varietățile ai căror originatori sunt rezidenți ai Republicii Moldova se vor menține categoriile biologice superioare, ceea ce presupune că se va aproba ”Prebază” la ”Prebază” și ”Bază” la ”Bază”.

În imagini inspectorii Direcției semințe și materialului săditor în exercițiu inspecțiilor în câmp.

Total
0
Shares
Total
0
Share