George Soros a fost condamnat! Fraudele de milioane n-au mai rămas neobservate

Georghe Soros, frauda bancara

Afaceristul George Soros are o condamnare penală definitivă în Franţa pentru o fraudă bancară de milioane. Mai precis, potrivit Antena 3, care citează „Lumea justiţiei”, în anul 1988 Soros a înfiinţat un grup de investiţii – Quantum Funds, care a operat prin intervenţii pe pieţele bursiere în state din continentele nord american, european şi asiatic.

În acelaşi an, Soros a cumpărat un pachet de acţiuni la banca franceză Societe Generale pentru suma de 50 de milioane de dolari. La câteva zile, printr-o speculaţie financiară, fondul de investiţii al lui Soros a vândut o parte din ele, scoţând un profit considerabil de 2,3 milioane de dolari.

Statul francez l-a trimis în judecată la 20 decembrie 2000, în faţa Tribunalului Corecţional din Paris, pe George Soros, pentru folosirea de informaţii privilegiate pentru specularea pieţei bursiere, dovedind că afaceristul ştia cum vor evolua titlurile bancare pe piaţă.

La 20 decembrie 2002, Tribunalul Corecţional din Paris l-a condamnat pe infractor la o amenda penală de 2,2 milioane euro.

La 24 martie 2005, Curtea de Apel Paris a respins apelul lui George Soros, confirmând sentinţa de la fond. Sentinţa a rămas definitivă şi a fost trecută în cazierul lui Soros. Afaceristul a declarat recurs, iar Curtea de Casaţie a retrimis cauza la rejudecare la instanţa de apel pe aspectul cuantumul amenzii penale. La 20 martie 2007, Curtea de Apel Paris i-a redus afaceristul speculant amenda penală la 940.507 euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share