Actualitate

Georgeta Voinovan, reacție după ce Guvernul PAS a obligat profesorii să-și facă teste din cont propriu: ”Nu accept să fim tratați ca niște nevertebrate!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la 1 septembrie, instituțiile de învățământ din Moldova revin la predarea în regim obișnuit. De aceea, Guvernul PAS a luat decizia ca profesorii care nu sunt vaccinați, vor fi nevoiți să prezinte la fiecare două săptămâni testul la COVID-19. Cheltuielile pentru aceste teste vor fi acoperite de cadrele didactice, informează Sinteza.org

Decizia executivului nu a venit pe placul cunoscutei interprete, Georgeta Voinovan, care a ținut să vină cu un val de critici în adresa conducerii țării.

Printr-o postare pe Facebook, artista a efectuat o analiză a acțiunilor ce urmează a fi efectuate de profesori, dar și de elevi. Totodată, aceasta menționează că nu înțelege ce a stat la baza acestei decizii și nu acceptă ca cetățenii să fie tratați ca niște nevertebrate.

„Așadar, e oficial: cadrele didactice din Republica Moldova sunt obligate să se vaccineze, sau să se testeze la COVID-19 la fiecare 14 zile din cont propriu. Pentru ce? Evident, pentru a se proteja și a-și proteja elevii!

Una nu înțeleg: ce protectie le asigura celor din jur persoanele waccinate, din moment ce se pot infecta și transmite wirusul la fel ca și cele newaccinate? Sau dacă te-ai waccinat, capeți inclusiv libertatea de a transmite wirusul mai departe???

Nu vi se pare că avem dreptul și la niște răspunsuri logice? Dacă toți transmit wirusul, indiferent de statutul imunologic, necesar ar fi se testeze toti din 14 in 14 zile, sau nimeni!

Adica eu îmi trimit copiii la școală „liniștită” că profesorii s-au waccinat, dar, surpriză! dacă cineva dintre ei se infectează și nu se testeaza permanent, POATE și ARE DREPTUL să umple școala!!!

Păi, dragii mei, atunci mai sigur pentru noi, ca părinți, este să căutăm dascăli newaccinați, care vor prezenta testul negativ la fiecare 2 săptămâni și să-i ajutăm să achite acele nenorocite teste, menite să îngroașe buzunarele cuiva!

POATE ÎNCEPEM SĂ GÂNDIM, CU TOȚII?

P.S. Am mers exclusiv pe logica sistemului, ca părinte! Nu înțeleg și nu accept să fim tratați ca niște nevertebrate!”, se arată în postare interpretei.

Precizăm că, potrivit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, pentru a proteja copiii, care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19, „Comisia a recomandat atingerea acoperirii vaccinale în colectivitățile de învățământ în proporție de cel puțin 95% din persoanele adulte până la data de 1 octombrie”.

Până în prezent, circa 75 la sută dintre profesorii din Capitală au fost vaccinați anti-COVID-19.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ // VIDEO: Profesorii și lucrătorii din educație se vor testa din cont propriu la fiecare 14 zile, dacă refuză vaccinarea

loading...

Comments are closed.