Externe

Germania nu-l recunoaște pe Alexandr Lukașenka drept președinte al Republicii Belarus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Germania nu-l recunoaște pe Alexandr Lukașenka drept președinte al Republicii Belarus, transmite Telegraph.md, cu referire la Radio Europa Liberă

Declarația a fost făcută de un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, la scurt timp după ce liderul de la Minsk a fost învestit în funcție pentru cel de-al șaselea său mandat, miercuri, într-o ceremonie care a fost devansată și pregătiră în secret, pe fundalul protestelor opoziției.

Seibert a explicat că Germania nu recunoaște rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale belaruse din 9 august, spunând că nu au fost îndeplinite „condițiile minime pentru alegeri democratice”.

Ceremonia depunerii jurământului de către Lukașenka a cauzat noi proteste de stradă, la Minsk, unde opoziția protestează neîncetat de peste șase săptămâni. Svetlana Țihanovskaia, candidata opoziției care a fost forțată să plece din Belarus după alegeri, a declarat că Lukașenka nu este președinte legitim.

Într-un discurs pentru Adunarea Parlamentară a OSCE, ea a spus că „învestirea sa secretă” a lui Lukașenka o „tentativă de acaparare a puterii”.

Al Qaida amenință din nou Charlie Hebdo, după ce săptămânalul francez a retipărit caricaturile cu profetul Mahomed

loading...

Comments are closed.