Politic

Gherman Gorbunţov: Învinuirile aduse lui Plahotniuc, un fals şi o provocare pusă la cale de Usatîi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Informația referitor la învinuirile aduse liderului PDM, Vlad Plahotniuc, de către Comitetul de Investigație al Federației Ruse este un fals și o provocare, consideră unul dintre cei care figurează în acest presupus dosar, Gherman Gorbunțov. Bancheul rus este sigur, că cel care încearcă să inducă în eroare opinia publică este Renato Usatîi.

„Sincer, eu nici nu pot comenta aceste știri. Este straniu, pentru că eu nu am depus nimic. Mai exact, m-am adresat acum trei ani, dar am fost refuzat. Este ceva ce nici nu știu cum să comentez. Este clar, că aici este implicat Usatîi. Eu știu sigur că Plahotniuc nu are nimic cu atentatul asupra mea. Eu știu asta 200 de procente! Eu știu că nu am făcut nici un alt demers la Comitetul de Investigație din Rusia, după ce am primit acel refuz. Ce se întâmplă eu, sincer, nu pot să comentez”, a declarat Gherman Gorbunţov pentru Publika TV.

Informația despre faptul că Vlad Plahotniuc este cercetat penal pentru instigare la ură rasială, politică, ideologică şi etnică a fost publicată de site-ul rosbalt.ru, care face trimitere la o sursă din cadrul comitetului de investigare. Autorii știrii lasă să se înțeleagă, că una dintre persoanele care figurează în dosarul intentat pe numele liderului Partidului Democrat ar fi și Gherman Gorbunțov.

De ce în presa rusă au apărut acum aceste declarații? Eu cred că acest lucru ar avea ceva legături cu vizita mea în Moldova. Eu cred, că domnul Usatîi s-a activat”, a mai spus Gorbunţov.

Atentatul asupra lui Gherman Gorbunțov s-a produs la Londra în anul 2012. Gorbunțov a declarat că urmărește desfășurarea anchetei și speră la un proces echitabil.

Telegraph.md amintește că ieri Partidul Democrat a propus în Parlamentul de la Chișinău un proiect de lege care limitează propaganda din străinătate în Republica Moldova, mai exact modificarea Codului audiovizualului va interzice în viitor emisiunile politice și buletinele de știri retransmise de televiziunile rusești pe teritoriul țării noastre.

 

loading...

Comments are closed.