GHINION pentru un traficant de droguri: A pierdut 55 de milioane de euro după ce a cumpărat monede virtuale Bitcoin și a pierdut codurile conturilor

Aceasta este povestea tristă a unui traficant de droguri irlandez, a cărui conturi au ajuns în posesia autorităților.

Clifton Collins a cumpărat monedele virtuale în 2011 și 2012, iar valoarea acestora a crescut puternic de atunci.

În 2017, Collins a împărțit monedele în 12 conturi, fiecare cont valorând 4,5 milioane de euro. Bărbatul nu știa unde să ascundă codurile pentru monedele Bitcoin pe care le cumpărase cu bani proveniți din activități ilegale, așa că le-a scris pe o foaie A4, iar foaia a ascuns-o în capătul de aluminiu al unei undițe pe care o păstra în locuința sa închiriată din Cornamona, Comitatul Galway, scrie theguardian.com.

Ulterior, bărbatul a fost arestat după ce polițiștii au găsit marijuana în valoare de 2000 de euro în mașina sa. Traficantul a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Proprietarul casei unde locuia a eliberat apartamentul, iar toate bunurile lui Collins au ajuns la groapa de gunoi.

Fără codurile de acces, conturile care conțineau monedele Bitcoin în valoare de 55 de milioane de euro nu pot fi accesate. Autoritățile au confiscat cele 12 conturi ale lui Collins, însă nu pot valorifica monedele. În același timp, angajații de la groapa de gunoi spun că undița de care era atașată foaia nu mai poate fi recuperată, întrucât a trecut deja mult timp, iar deșeurile au fost incinerate.

Collins, în vârstă de 49 de ani, le-ar fi spus polițiștilor că este împăcat cu pierderea banilor și o consideră o pedeapsă pentru propria prostie. Poliția irlandeză crede că bărbatul spune adevărul, mai ales că acele conturi au fost ultima dată accesate cu un an înainte ca Collins să fie arestat.

Instanța supremă din Dublin a decis săptămâna aceasta că bărbatul și-a pierdut dreptul asupra conturilor de Bitcoin, întrucât acestea erau obținute cu fonduri provenite din infracțiuni.

Citește și: Incredibil! Un chinez s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de Coronavirus

Total
0
Shares
Total
0
Share