Alte știri

Grădinițele din Chișinău se vor redeschide nu mai devreme de sfârșitul lunii iunie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grădiniţele din Chişinău se vor redeschide în data de 30 iunie. Este termenul anunţat astăzi de viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul emisiunii Publika Report. Cutasevici a precizat că decizia nu este finală.

Mai este o zi critică care ar putea să ducă la creşterea cazurilor de îmbolnăvire, acel Paşte al Blajinilor. şi calculând toate momentele critice, nu mai devreme de 30 iunie ar fi posibil deja să vorbim despre reluarea activităţii.

Toate grădiniţele din ţară au fost închise din data de 11 martie. Însă după 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, toţi părinţii angajaţi în serviciu au o singură problemă: în grija cui să lase copiii. ONG-ul “Copil, Comunitate, Familie” propune ca părinţilor care au copii de grădiniţă să li se permită în continuare să lucreze de acasă online sau să li se ofere vouchere de plată pentru bonă.

„E mai logic, e mai simplu să ai program de muncă redus, dar de acasă, asta să fie flexibilitatea, sau să-i oferi acestui angajat un voucher. Care ar putea să-l ajute să-şi găsească pentru perioada de vară o bonă, sau poate să ofere aceşti bani, 3-4 mii de lei, bunicăi care să stea cu copilul sau mama care având aceşti bani să aibă grijă de copil”, a declarat Liliana Rotaru, preşedintele Asociaţiei “Copil, Comunitate, Familie”.

Ministerul Educaţiei va anunţa după 15 mai când vor fi redeschise grădiniţele din întreaga ţară. Primăriile îşi vor asuma responsabilitatea reactivării instituţiilor, însă fiecare grădiniţă este obligată să aibă un angajat medical şi condiţii sanitare elementare.

Sursa: Publika.md

DOC // Maia Sandu a obținut o diplomă de master, dar fără a frecventa orele?

loading...

Comments are closed.