Grație majorării bugetului municipal, finanțarea alimentației copiilor din grădinițele din Orhei va fi dublată

ilan shor, primaria orhei, meniu la gradinite, mincare gradinite orhei, gradinite din orhei

Reprezentanții Consiliului municipal Orhei au decis majorarea finanțării privind alimentația copiilor în grădinițe. Astfel, dacă potrivit deciziei aprobate de Guvern, norma pe zi pentru un copil este de 15-20 de lei, din luna iulie, în urma deciziei aleșilor municipali din Orhei, la inițiativa primarului Ilan Șor, alocația va fi dublată.

Banii vor fi alocați din bugetul Primăriei Orhei, care în urma unui management corect și eficient a fost majorat și  permite implementarea proiectelor sociale.

Suma totală pentru majorarea finanțării se ridică la peste 3 266 408 lei.

Noul mecanism implementat în grădinițele de copii din Orhei nu va afecta bugetul părinților, care vor achita, în continuare, aceeași sumă ca și până în prezent.

Prin implementarea noului proiect, consilierii municipali au mai făcut un pas spre îmbunătățirea condițiilor pentru copii din grădinițe. Anterior, în municipiul Orhei a fost lansat, în premieră, proiectul pilot privind serviciile de catering în grădinițe. Potrivit programului, meniul nu este pregătit în grădinițe, ci în cadrul unui restaurant, adaptat la condițiile moderne și verificat strict de specialiștii în domeniu.  Odată cu implementarea serviciului de catering, în meniul grădinițelor au fost incluse mai multe fructe și legume, necesare pentru o bună dezvoltare fizică și mintală a copiilor. În final, masa copiilor a devenit mai completă și mai variată.

Odată cu majorarea finanțării alimentației în grădinițe, municipiul Orhei devine un exemplu, la nivel național, și pentru alte raioane și localități ale țării la capitolul alimentației pentru copii.

Total
0
Shares
Total
0
Share