Politică

Gribincea: Mărirea numărului la doi a persoanelor desemnate de Parlament va spori influența politică asupra Consiliul de Integritate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Majoritatea parlamentară PAS încearcă să politizeze Consiliul de Integritate prin unele modificări la legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate, informează NTV

Despre aceasta s-a discutat în cadrul consultărilor publice pe marginea acestui proiect, care au avut loc astăzi, 19 august. Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, a declarat că inițiativa PAS care prevede ca Parlamentul să propună doi membri ai Consiliului Integrității în loc de unul este abuzivă.

“Noi considerăm că mărirea numărului la doi a persoanelor desemnate de Parlament doar va spori influența politică asupra Consiliului și nu vedem justificat nicicum”, a declarat Gribincea.

Precizăm că și expertul Transparency International în Moldova Mariana Kalughin a atenționat că modificările propuse de PAS la legea privind Autoritatea Națională de Integritate (ANI) ar putea duce la politizarea acestei instituții.

“În opinia noastră, nu este acceptabil suplinirea cu cele două persoane propuse. Una desemnată de Parlament și alta de Președinte, pentru că asta ar dezechilibra felul în care puterile dar și societatea civilă își poate reprezenta interesele absolut legitime. În fond asta va duce la politizarea activității ANI pentru că practic 6 membri din 9 vor fi reprezentanți de partidul care guvernează (PAS)”, a declarat Kalughin.

Citește și: Transparency International Moldova a declarat INACCETABIL proiectul PAS cu privire la CNA

loading...

Comments are closed.