Guvernarea a inițiat o campanie de intimidare a opoziției, spune Secretarul executiv al PSRM

Guvernarea a inițiat o campanie de intimidare a opoziției, pentru a distrage atenția cetățenilor de la dosarele de rezonanță în care au fost implicați foști și actuali guvernanți. Despre aceasta a vorbit Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, invitat la postul de televiziune ”Primul în Moldova”.

Vicepreședintele Parlamentului a atras atenția asupra faptului că actuala putere camuflează lupta cu corupția prin intentarea dosarelor pe numele opoziției, în loc să se ocupe serios de dosarul fraudei bancare, a privatizărilor ilegale sau a celor 40 de deputați transfugi de la PLDM și PL către PDM. Potrivit lui Batrîncea, prin intermediul unor procurori de buzunar, guvernarea înaintează învinuiri penale membrilor PSRM, în lipsa dovezilor și a faptelor concrete. Drept exemplu, secretarul executiv al PSRM a dat dosarele pe numele deputatului Radu Mudreac și a președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă.

”Asistăm la o justiție selectivă. Unii au parte de indulgență, dar ei vor să arată societății că acționează, imitând această luptă, de aceea astăzi unii colegi de-ai noștri sunt amenințați. Noi îi vom apăra pe fiecare din ei, juridic și pe toate căile democratice. Nu le vom permite să facă din opoziție un obiect al răzbunării. Noi avem suficiente forțe ca să păstrăm și să apărăm echipa. Vom cere rezultate pe dosare concrete atât din partea justiției, cât și de la putere care și-a asumat reforma în domeniu și lupta cu corupția, dar nu ceea ce le propun astăzi persoanele loiale din justiție”, a spus Batrîncea.

Total
0
Shares
Total
0
Share