Politică

Guvernul a anulat deciziile lui Vlad Filat și Iurie Leancă de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul condus de Maia Sadu a anulat miercuri 4 hotărâri luate de Vlad Filat și Iurie Leancă prind concesionarea a Aeroportului Internațional Chișinău în vara lui 2013. Însă decomadată este neclară finalitatea acestor acțiuni și ce se urmărește.

Cele patru hotărâri abrogate sunt:
1.Hotărârea cu privire la iniţierea proiectului de parteneriat public-privat pentru concesionarea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2012, nr. 126-129, art. 466).
2. Hotărârea cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2013, nr. 122-124, art. 391).
3. Hotărârea pentru aprobarea Raportului privind derularea şi rezultatele concursului închis de selectare a concesionarului activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2013, nr. 205, art. 817).

4. Hotărârea cu privire la reconfirmarea aprobării concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” și a condițiilor concesionării acestora (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2013, nr. 221, art. 875).

Paradoxul este că deși acum Guvernul Sandu a a anulat deciziile lui Vlad Filat și Iurie Leancă de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, în 2013 Maia Sandu fiind membră a acelui guvern singură a votat PENTRU concesionarea Aeroportului către firma lui llan Șor (vedeți video mai jos).

Amintim că zilele trecute a izbucnit un scandal legat de vânzarea Aeroportului din Moldova. Ilan Șor a decis să vândă Aeroportul miliardului britanic Nat Rothschild, iar firma acestuia a anunțat public că vânzarea a 95% din acțiuni s-a finalizat pe 28 august. Pe de o parte Rothchild a comunicat că tranzacția a fost coordonată cu premierul Maia Sandu și ministrul Economiei Vadim Bînzan, pe de altă parte cei doi oficiali din guvern spun că sunt împotriva tranzacției. De menționat că, concesionarea Aeroportului s-a făcut pe un termen de 50 de ani, adică până în 2063.

loading...

Comments are closed.