Politic

Guvernul a creat o comisie care va avea drept scop lupta cu deșeurile în Municipiul Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul a constituit o comisie care va evalua situația din domeniul colectării și evacuării deșeurilor din mun. Bălți și va identifica soluții pentru problemele stabilite, potrivit unei dispoziții a prim-ministrului Pavel Filip, care a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, decizia a fost luată din cauza agravării situației în municipiul Bălți în ceea ce privește colectarea și evacuarea deșeurilor. Comisia va examina situația în acest domeniu și va identifica căile optime de soluționare a problemelor constatate.

În caz de necesitate, Comisia va antrena în activitatea sa specialiști în domeniu din cadrul autorităților administrației publice centrale și locale.

La fel și primarul ales, Nicolae Grigorișin imediat după ce a câștigat alegerile a solicitat ajutorul Guvernului întru rezolvarea problemei cu deșeurile.

În decembrie anul trecut, oraşul s-a mai confruntat cu o criză a deşeurilor, care a fost depăşită datorită implicării Guvernului. Cu trei zile înainte de Revelion, zeci de muncitori din Chișinău și carabinieri au adunat împreună cu angajații întreprinderilor comunale din Bălţi peste o mie de metri cubi de gunoi de pe străzile din localitate. Iar în luna februarie, consilierii municipali au solicitat ajutorul guvernului pentru a scăpa orașul de gunoi.

loading...

Comments are closed.