Economic

Guvernul a tăiat Aeroportului Chișinău 50% din vestita taxă de 9€/pasager

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, la inițiativa Președintelui Igor Dodon, Guvernul Republicii Moldova și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului asupra proiectului de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență și modificarea unor acte legislative, transmite Telegraph.md

Printre măsurile votate, aflăm că Guvernul Chicu a tăiat Aeroportului Internațional Chișinău 50% din vestita taxă de modernizare, în mărime de 9€/pasager.

Modificarea va intra în vigoare din 1 iulie 2020, iar 50 la sută din suma tarifului pentru modernizarea aeroportului acumulat lunar va ajunge în Fondul de susținere a populației.

Pe lângă înjumătățirea banilor Aeroportului Internațional Chișinău din taxa aeroportuară privind modernizarea, Guvernul a mai instituit și o taxă în mărime de 2,5% din vânzările companiilor de telefonie mobilă, dar și 50 la sută din plata lunară de operare, administrare și întreținere a bazei de date centralizate pentru implementarea și realizarea portabilității numerelor.

Impactul bugetar din taxa aeroportuară și taxa de portabilitate va fi de cel puțin 120 mln. de lei pe an, iar pentru 2020 se estimează încasări în sumă de 60 mln. de lei, bani care vor fi utilizați în interesul populației Republicii Moldova, se arată în documentul aprobat.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat unei companii din grupul Șor, iar despre firma care se ocupă de portabilitatea numerelor s-a scris în presă că ar aparține lui Vlad Plahotniuc.

loading...

Comments are closed.