Guvernul capitulează în bătălia brazilor. Executivul nu va avea Târg de Crăciun

Guvernul Republicii Moldova renunță la organizarea Târgului de Crăciun în acest an, potrivit anunțului făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, informează telegraph.md

În schimb, Guvernul lansează campania “Hai Acasă de Crăciun” și încurajează administrațiile publice locale să pună în valoare tradițiile și artiștii locali, organizând sărbătorile de iarnă în fiecare oraș și sat.

În loc să se concentreze pe organizarea unui Târg de Crăciun la nivel central, Guvernul Republicii Moldova adoptă o abordare descentralizată, încurajând administrațiile publice locale să devină gazdele propriilor sărbători de iarnă.

”Crăciun nu este al Chișinăului, nu este al Guvernului, nu este al Primăriei. Crăciunul este organizat de administrațiile locale, pentru oamenii locului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Decizia de a renunța la Târgul de Crăciun vine în contextul în care Primăria Chișinău a transmis o scrisoare către Guvern, solicitând organizarea comună a sărbătorilor de iarnă în capitală.

Executivul confirmase atunci recepționarea scrisorii și a anunțat că va examina propunerea municipalității.

Total
0
Shares
Total
0
Share