Actual

Guvernul italian a prelungit starea de urgență până la 31 ianuarie. Moldovenii încă nu nu pot călători în Italia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul italian a prelungit starea de urgență sanitară pînă la 31 ianuarie 2020. De asemenea, a prelungit restricțiile de intrare pe teritoriul Italiei până la 15 octombrie curent.

Astfel, rămâne în continuare interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat următoarele țări: Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Moldova, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Categoriile exceptate, cărora li se permite intrarea în Republica Italiană, chiar dacă au călătorit în ultimele 14 zile în statele restricționate, menționate mai sus:

  • cetățenii statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în Italia, cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;
  • membrii familiilor cetățenilor statelor UE, statele părți la Acordul Schengen, care au reședința în Italia (soți, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;
  • echipajelor și personalului mijloacelor de transport;
  • funcționarii și agenții, oricum ar fi numiți, ai Uniunii Europene sau ai organizațiilor internaționale, agenților diplomatici, personalului administrativ și tehnic al misiunilor diplomatice, funcționarii și angajații consulari, personal militar, italian și străin, în exercitarea funcțiilor lor.

Este permis tranzitarea teritoriul Republicii Italiene pentru cei care revin spre țara de origine.

Pentru, persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania, Croaţia, Olanda, Marea Britanie, Belgia Cehia și cîteva regiuni din Franța (cuprinde inclusiv capitala Paris) rămâne în vigoare obligația ca în ultimele 72 de ore înainte de a sosi în Italia să efectueze un test molecular sau antigen cu ajutorul unui tampon sau să fie supuse verificării cu teste rapide la momentul sosirii în Italia sau în termen de 48 de ore de la data sosirii.

A fost introdus ca măsură obligatorie purtarea măștilor în toate spațiile închise și deschise, cu unele excepții (activități sportive, ș.a.). Pentru persoanele care nu respectă aceste reguli sunt prevăzute amenzi de la 400 la 1000 euro.

Citește și: Italia prelungește starea de urgenţă. Purtarea măştii în aer liber devine obligatorie

loading...

Comments are closed.