Guvernul permite Poliției de Frontieră să dețină și mașini de culoare albă

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Hotărârea privind modificarea anexelor nr. 1 și nr. 3 la Regulamentul privind cerințele generale de echipare a autovehiculelor cu regim prioritar de circulație și a autovehiculelor speciale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 500/2018.

Până astăzi, Poliția de Frontieră era obligată să doteze autovehiculele speciale din dotare cu schemele coloro-grafice, exclusiv de culoare albastră.

Concomitent, Poliția de Frontieră are în gestiune, în așteptarea utilizării, peste 100 de autovehicule de culoare albă, majoritatea fiind obținute din donații sau procurate din finanțare externă, revopsirea cărora presupune efort logistic și cheltuieli suplimentare, nefiind oportună.

În context, precum piața internațională automobilistică indică că mijloacele de transport de culoare albă sunt mai accesibile la preț, completarea listei culorilor de bază a autovehiculelor IGPF, prin oferirea posibilității de a utiliza cât culoarea albastră, atât și culoarea albă, reprezintă o soluție cost-eficientă de viitor.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share