Economic

Guvernul Republicii Moldova oferă granturi femeilor de afaceri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii lansează Componenta II a Programului-pilot „Femei în afaceri”, destinată granturilor mici pentru dezvoltarea afacerilor administrate de femei.

Dosarele pot fi depuse în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, completând formularul de pe site-ul www.odimm.md. Cele mai bune idei de afaceri ale antreprenoarelor vor primi finanţare pentru dezvoltarea acestora. Pe parcursul anului 2018 vor fi lansate încă 2 apeluri de proiecte, scrie TVR Moldova.

La componenta de granturi pot participa femeile care gestionează o întreprindere de până la 2 ani. Valoarea maximă a grantului va constitui 165 de mii de lei, dintre care 110 mii de lei sunt direcţionaţi pentru procurarea de echipamente, soft, lucrări de renovare, iar restul 55 de mii de lei pentru servicii de dezvoltare a afacerii: cercetare, consultanţă şi promovare.

În cadrul primei componente a Programului Femei în Afaceri (PFA) au fost instruite peste 300 de femei. Viitoarele antreprenoare şi-au dezvoltat abilităţile de planificare pe termen scurt, au definit factorii personali de succes şi au transformat ideile în concepte viabile de afaceri.

Cele peste 300 de antreprenoare vor mai beneficia de servicii de mentorat din partea a 28 de experţi în domeniul afacerilor. Acestea vor fi ghidate în utilizarea instrumentelor şi metodelor de planificare şi dezvoltare a afacerii, identificarea tipurilor de resurse necesare pentru lansare şi dezvoltarea propriului plan de afaceri pentru a participa la concursul de granturi.

În toamna anului 2016, Guvernul Republicii Moldova a lansat Programul-pilot ”Femei în Afaceri”. Proiectul este gestionat de ODIMM şi are drept obiectiv promovarea spiritului antreprenorial în rândul femeilor, în special în mediul rural, dezvoltarea şi creşterea afacerilor acestora, sporirea accesului la resurse financiare, servicii şi tehnologii moderne. Perioada de implementare a programului este de 3 ani pentru care sunt alocate din bugetul statului 51,5 milioane lei.

loading...

Comments are closed.