Social

Guvernul și-a îndeplinit promisiunea de a crea Biroul pentru relații cu veteranii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu a convocat astăzi o ședință pentru a discuta despre activitatea nou creatului Birou pentru relații cu veteranii. În cadrul ședinței s-a discutat despre sarcinile care stau în fața acestei structuri a Cancelariei de Stat, misiunea și funcțiile de bază ale Biroului. În urma concursului la care au participat mai mulți reprezentanți ai veteranilor, dar și specialiști în domeniul protecției sociale, au fost angajați 3 din cei 5 funcționari ai Biroului pentru relații cu veteranii. Inclusiv șeful Biroului – Nicolae Gîrbu, veteran.

Prim-ministrul a solicitat colaboratorilor Biroului să elaboreze în termeni rapizi Planul de activitate, astfel încât suportul așteptat de veterani din partea acestei structuri guvernamentale să fie oferit cu maximă rapiditate și eficiență. Premierul a propus organizarea în următoarele 2 săptămâni a ședinței Consiliului Național al Veteranilor, pentru ca Biroul să poată prezenta o informație despre acțiunile realizate și planurile sale de activitate, dar și să sincronizeze acțiunile sale cu solicitările și așteptările asociațiilor de veterani, pe care le comunică în cadrul CNV. Prim-ministrul a cerut expres angajaților Biroului să-și desfășoare activitatea în strictă conformitate cu Regulamentul subdiviziunii, fără implicare în politică.

Conducerea Cancelariei de stat a informat despre parcursul de decizii ale Planului de acțiuni pentru următoarele 4 luni, dar urmează și definitivarea unor acțiuni pentru anul 2021.

Nicolae Gîrbu a vorbit despre necesitatea monitorizării cadrului legislativ care să sporească încrederea în acțiunile statului. “Ne propunem să asigurăm accesul veteranilor la facilitățile și prestațiile deja oferite de stat, dar și să venim cu noi propuneri menite să ușureze viația veteranilor. La fel, vom asigura un dialog cu toate organizațiile veteranilor cu APC și APL pentru identificarea operativă a cazurilor ce urmează a fi rezolvate”, a spus șeful Biroului pentru relații cu veteranii.

Biroul are menirea să asigure comunicarea eficientă dintre organizațiile obștești ale veteranilor și Guvern întru soluționarea problemelor cu care acestea se confruntă. În cadrul structurii activează 3 persoane, alte două urmând a fi selectate în urma unui concurs organizat de Cancelaria de stat.

Citește și: Soții veteranilor de război căzuți la datorie vor beneficia de tratament sanatorial

loading...

Comments are closed.